Κάτι ήξερε ο Κάτας και επέμενε στην απόκτησή του

Παναθηναϊκός: Ο Μπρέι πάει για μεγάλο ρεκόρ!

Κρίμα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο ΤΤ Μπρέι στην Ευρωλίγκα.

Όχι ότι θα άλλαζε κάτι ως προς τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση αλλά για να έχει ακόμα καλύτερο ρυθμό ο Αμερικανός που στις σημερινές συνθήκες δίνει ένα παιχνίδι την εβδομάδα.

Ο Τι Τζέι έχει χτίσει τεράστια αυτοπεποίθηση μέσα σε τρία παιχνίδια στέλνοντας συστημένη τη μπάλα στο διχτάκι από το τρίποντο. Ως το τέλος της χρονιάς θα χρειαστεί να παίξει περισσότερο ως pure point guard, περισσότερη ώρα με μπάλα στα χέρια κι ένα τσουβάλι ευθύνες στο δημιουργικό κομμάτι φορτωμένο στις πλάτες του, ρόλο που σίγουρα δεν έχει συνηθίσει και μάλιστα σε τόσο ισχυρό brand.

Το πιο σημαντικό στοιχείο στη περίπτωση του ενόψει πλέι-οφ που βρίσκονται προ των πυλών (αλλά και των αγώνων κυπέλλου) είναι ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μπόρεσε να εδραιώσει status έχοντας πάρει χρίσμα από τον προπονητή του go-to-guy (πάνω κι από τον σταρ, Μάριο Χεζόνια που σουτάρει λιγότερες φορές από εκείνον) με φοβερή αποτελεσματικότητα και clutch παιχνίδι.

Ο Κάτας τον εμπιστεύεται τυφλά κι είναι παράσημο για τον Ισραηλινό ότι επέμενε τόσο στην απόκτησή του. Ο παίκτης θα είναι εδώ και του χρόνου, κάτι μας λέει ότι την επόμενη σεζόν θα παράγει περισσότερο στην επίθεση (καλός σκόρερ με ποιότητα) άσχετα αν δεν αποκτήθηκε για να γίνει ο ΕΝΑΣ που θα τρέξει το show.

Nομίζουμε ότι η οξυδέρκεια του και η ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων που τον χαρακτηρίζει σε συνδυασμό με συγκεκριμένα αγωνιστικά στοιχεία (αποτελεσματικό φιλτράρισμα πιθανοτήτων κάθε φορά που περνάει με τη μπάλα τη πρώτη γραμμή άμυνας) θα τον βοηθήσουν να αγαπηθεί.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News