Καρπετόπουλος: «Η φάση του πέναλτι, χωρίς VAR θα περνούσε μάλλον απαρατήρητη»

Καρπετόπουλος: «Ηττήθηκε λόγω ανοησίας ο Άρης, έκανε το καλύτερο ημίχρονο στη Λεωφόρο»

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος σχολιάζει τον τελικό Κυπέλλου και τις διαιτητικές αποφάσεις.

Αναλυτικά όσα γράφει στη SPORTDAY:

Η φάση στην οποία εμπλέκονται Βιεϊρίνια και Γκατσίνοβιτς είναι απ’ αυτές που πριν απ’ την εποχή του VAR θα περνούσαν μάλλον απαρατήρητες -κάποιοι θα σήκωναν τα χέρια, άλλα ο διαιτητής θα έλεγε “παίζετε”.

Με το VAR, αν αυτοί που βρίσκονται μπροστά του θέλουν, τίποτα δεν περνά απαρατήρητη. Ο Λαόθ είδε χτύπημα, ζήτημα πρόθεσης δεν υπάρχει, ο Γκατσίνοβιτς συνέχισε με δεμένο κεφάλι, οπότε κάποια επαφή υπήρξε.

Κι αν υπήρχε, υπήρχε και φάουλ: ο Αϊτόρ χτύπησε το πέναλτι, έκανε το 1-0 κι αυτό πρέπει να ήταν το μόνο σουτ του Παναθηναϊκού στην εστία του Πασχαλάκη σε όλο το ματς -άλλη προσπάθεια on target δεν καταγράφεται.

Κι ο ΠΑΟΚ; στο δεύτερο ημίχρονο που δεν είχαμε διακοπές, κράτησε την μπάλα κι έκανε τρεις ευκαιρίες: μία με τον Μπίσεσβαρ στο 58′ και δύο στο τέλος στα γεμίσματα.

Μία φορά έβγαλε την μπάλα ο Κώτσιρας πριν περάσει τη γραμμή σε μία κεφαλιά του Σβαμπ κι ένα σουτ του Μιτρίτσα στο 90′ έφυγε άουτ -ο Μπρινιόλι έκανε μία επέμβαση όλη κι όλη στο 43′ σε κεφαλιά του Άκπομ.

Κι όσο κι αν ο Λουτσέσκου γκρίνιαζε για το πέναλτι, αν υπάρχει ένα εντελώς αδικαιολόγητο λάθος του διαιτητή, είναι η μη αποβολή του Αουγκούστο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο “κιτρινισμένος” Βραζιλιάνος όχι απλά “φλέρταρε” με τη δεύτερη κίτρινη, αλλά αν δεν υπήρχε διαιτητής, μάλλον θα έφευγε απ’ το γήπεδο μόνος του απ’ τα νεύρα του, πριν κάνει σε κανέναν ζημιά.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News