Ήρθε την κατάλληλη στιγμή στον Παναθηναϊκό

Γκάνεα: «Δεν είναι ώρα για υποσχέσεις, η πράσινη φανέλα έχει ευθύνες»

Ο Κριστιάν Γκανέα είπε ότι ο Φραν Βέλεθ του είπε τα καλύτερα για τον Παναθηναϊκό κι ότι στην Αθήνα θα κάνει πράξη την άνοδο επιπέδου που ήθελε να δώσει στην καριέρα του.

Ο Ρουμάνος ήταν λογικό να θέλει να παίξει υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος έχει δημιουργήσει σχολή με τα θέλω του από τους πλάγιους με σαφή προτίμηση σε καλογυμνασμένους αθλητές, με μπόι-διασκελισμό που μπορούν να καλύψουν όλη την πλευρά.

Είδατε πόση διαφορά είχε η εικόνα του Παναθηναϊκού την άνοιξη. Όταν ο Κώτσιρας «πάτησε» καλύτερα έδωσε μεγάλη ποιότητα στην ανάπτυξη από τις δεύτερες γραμμές, κάνοντας ωραίο δίδυμο με τον Χουάνκαρ, δημιουργώντας μια ονειρική τετράδα παικτών που κινούνταν δίπλα στον ασβέστη, μαζί με Παλάσιος και Αϊτόρ.

Την τελευταία φορά που η ομάδα έπαιρνε πολλά πράγματα από τους wingers και τους πλάγιους μπακ κόντεψε να φτάσει μέχρι τέλους της διαδρομής, διεκδικώντας εκτός από το εγχώριο πρωτάθλημα και το…Τσάμπιονς Λιγκ, το 1996, με ΓΣ Γεωργιάδη, Καπουράνη, Δώνη, ΓΧ Γεωργιάδη να κάνουν απίθανα πράγματα.

Ο προπονητής φέτος αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Επέμεινε στο σχέδιο του με ανάπτυξη από τα πλάγια, στήριξε τον Κώτσιρα που τον χειμώνα ήταν μετριότατος και στα πλέι-οφ ενίσχυσε την επίθεση του με τα ανεβάσματα των πλάγιων και την καλή κυκλοφορία, με το τριφύλλι να δημιουργεί ρήγματα. Ο Γκανέα έρχεται σε ομάδα με μηχανισμούς για να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση πίσω από τον Χουάνκαρ.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News