Η σωστή κατάρτιση δίνει... βάθος!

Η σωστή κατάρτιση δίνει... βάθος!

Το άδειο ΟΑΚΑ την επόμενη Παρασκευή ευνοεί τον “αιώνιο”, αλλά και τα όπλα του Παναθηναϊκού δεν είναι αμελητέα.

Η ομάδα διατήρησε ένα σημαντικό μέρος του περσινού κορμού, προσθέτοντας spacing (με παιδιά που μπορούν πραγματικά να ανοίξουν το γήπεδο) και ποιότητα στο επιθετικό κομμάτι (Νέντοβιτς και Φόστερ), ενώ το πολύπλευρο παιχνίδι του Παπαπέτρου μπορεί να τον κάνει να αναρριχηθεί στους κορυφαίους αθλητές στη θέση του.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι το “showy” σύνολο με τις φανταχτερές κινήσεις και τη σπατάλη αλόγιστου χρήματος. Το αντίθετο. Είναι μια σωστά φτιαγμένη ομάδα μπάσκετ που τοποθέτησε τα χρήματα της σκανάροντας προσεκτικά στην αγορά, ίσως να βρίσκεται μια προσθήκη (στους ψηλούς) μακριά από αυτό που ονειρεύεται ο προπονητής της.

O κόουτς έχει μαζέψει μια πλειάδα παικτών συγκεντρώνοντας μεν ταλέντο στο Μαρούσι το οποίο θέλει δουλειά για να “απλώσει” σωστά κατά μήκους του παρκέ. Οι Έλληνες διεθνείς, ο Νέντοβιτς, ο Τζάκσον έχουν παραστάσεις στο υψηλό επίπεδο, ναι μεν δεν υπάρχει η περσινή ποιότητα αλλά κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλει πως το κλαμπ δεν θα δουλέψει καλύτερα.

Ο Τζάκσον κι ο Σάικς π.χ μπορούν να παίξουν καλό μπάσκετ, ενώ υπάρχουν κάμποσοι παίκτες με ικανότητα στη προσωπική φάση που περιμένουν να αναπτύξουν περισσότερο τα παραγωγικά τους ένστικτα. Μετά τις ανορθογραφίες των τελευταίων ετών οι πράσινοι κινήθηκαν προσεκτικά στην off season χτίζοντας σύνολο γρήγορο, γεγονός που αυτόματα διευρύνει επιλογές στο επιθετικό και αμυντικό playbook του προπονητή.

Ο κόουτς βγήκε στο παζάρι με συγκεκριμένους στόχους αυτό το καλοκαίρι, τοποθετώντας τα διαθέσιμα χρήματα σε αθλητές που θα έδιναν στην ομάδα του 1. προσωπική φάση (Τζάκσον, Νέντοβιτς) 2. αμυντική ικανότητα και στις δύο γραμμές (Σαντ Ρος) 3. ταχύτητα και 4. ευελιξία σχημάτων χαρακτηριστικό το οποίο κάνει ένα ρόστερ να μοιάζει πιο “βαθύ” μιας κι ο ίδιος αριθμός ατόμων προσφέρει περισσότερους συνδυασμούς units.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News