Η πικρία του Πέιν για Παναθηναϊκό

"Πράσινο" το κύπελλο - Κέρδισε τον ΠΑΟΚ με εντυπωσιακό Λάνγκφορντ

Λίγο μετά την σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού και μία εβδομάδα πριν αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, ο Έιντριαν Πέιν μίλησε στη Nova για το παιχνίδι του «Αστρομπάλ», το πέρασμα του από τους «πράσινους» και το πώς περιμένει το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας.

Για τον Παναθηναϊκό τόνισε ότι δεν είχε την ευκαιρία να δείξει όσα ήθελε…

Αναλυτικά..

Φαντάζομαι πως ούτε και εσείς οι ίδιοι δεν θα περιμένατε μια τόσο εύκολη και ευρεία νίκη.
Ναι. Παίξαμε εξαιρετικά. Έχουμε καλή ομάδα, παίζουμε δυνατά. Είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε στην Ευρωλίγκα, προσπαθούμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, να ακούμε τις οδηγίες του προπονητή. Είχαμε φοβερή υποστήριξη από τον κόσμο και τα καταφέραμε.

Και όλα αυτά τη στιγμή που δεν ξεκινήσατε καλά το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει 17 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά στη συνέχεια κυριαρχήσατε σε όλο το υπόλοιπο διάστημα. Τι άλλαξε;
Μείναμε συγκεντρωμένοι. Ελέγξαμε το ρυθμό και πήραμε τα σουτ που θέλαμε να πάρουμε. Παίξαμε καλά στην άμυνα και στην επίθεση εκτελέσαμε το πλάνο μας και τα παιδιά έβαλαν τα σουτ.

Μοιάζεις με διαφορετικό παίκτη σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Είναι ο τύπος μπάσκετ που παίζετε στη Βιλερμπάν ή κάτι άλλο;
Μπορώ να παίξω μπάσκετ οπουδήποτε. Έχω παίξει στο υψηλό επίπεδο, στο ΝΒΑ, σε ένα τοπ κολέγιο όπως το Michigan State. Στον Παναθηναϊκό νομίζω ότι ποτέ δεν πήρα την ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνω. Είχα περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Την πρώτη φορά που πήγα (σ.σ 2017) δουλέψαμε καλά και έδειξα κάποια πράγματα από τις δυνατότητες μου, κάποιες στιγμές, ειδικά σε εκείνο το παιχνίδι με τη Ρεάλ απέναντι στον Λούκα Ντόντσιτς (σ.σ το 95-67 στο Game 1 των προπέρσινων playoffs). Όπως και να έχει, προσπαθώ να βελτιωθώ και να βοηθάω την ομάδα μου με όποιον τρόπο μπορώ.

Και την επόμενη εβδομάδα;
(γέλια) Ναι, την επόμενη εβδομάδα έχουμε τον Παναθηναϊκό… Είναι καλή ομάδα, είδα το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Είδα τον Τζέιμς Γκιστ, είναι λογικό ότι είχε έξτρα κίνητρο. Κάθε φορά που είσαι σε μια ομάδα και τα πράγματα δεν πάνε καλά έχεις κίνητρο παίζοντας εναντίον της, αλλά από την άλλη είναι απλά business, έτσι έχουν τα πράγματα. Εύχομαι στον Παναθηναϊκό τα καλύτερα, είμαι πλέον στην Βιλερμπάν, αλλά έχω καλές αναμνήσεις από εκεί. Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός, τα παιδιά επίσης. Έχω ακόμα φίλους από εκεί και θα είναι όμορφα που θα τους ξαναδώ.

Πως είναι να παίζει κανείς στην ομάδα που έχει πρόεδρο τον Τόνι Πάρκερ; Ο τύπος ξέρει μπάσκετ, δεν είναι εύκολο να βρεις δικαιολογίες όταν πάει κάτι στραβά!
Είναι τέλειο! Είναι πρώην παίκτης, έπαιξε στο ΝΒΑ, έχει την εμπειρία. Είναι εξαιρετικός ιδιοκτήτης και πρόεδρος. Τον βλέπεις να τριγυρίζει, να αλληλεπιδρά και να μιλάει, παίρνει τη δουλειά του στα σοβαρά.

Περίμενες τόσο κακό τον Ολυμπιακό;
Όχι. Είναι μεγάλη ομάδα, έχουν ιστορία. Αλλά παίξαμε καλά και πρέπει να αποδώσω τα εύσημα στους συμπαίκτες μου για την απόδοση τους. Έχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν στο υψηλό επίπεδο, τον Λιβιό (σ.σ Ζαν – Σαρλ), τον Τζόρνταν Τέιλορ, όλοι τους δουλεύουν σκληρά και τα αποτελέσματα φαίνονται.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News