Η πεμπτουσία του σκωτσέζικου ντους

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-1: Η κριτική των παικτών του τριφυλλιού

Στο Φάληρο ο Παναθηναϊκός κατάλαβε με τον πιο σκληρό τρόπο ότι τίποτα δε σου χαρίζεται σ’ αυτό το επίπεδο και το πόσο περίπλοκο είναι να κάνεις το παραπάνω βήμα, ειδικά σε ομάδα που κουβαλά αμαρτίες, κόμπλεξ, ανημποριά και τρομακτικά λάθη σχεδόν 30 ετών!

Οι τελευταίες ημέρες είναι σίγουρα συναρπαστικές κι άκρως ενδιαφέρουσες καθώς είδαμε τη πεμπτουσία του σκωτσέζικου ντους, κυρίως στην Αρκαδία αλλά και στο Φάληρο, πάνω που πίστεψες ότι τους είχες αγχώσει.

Ο Λάζλο Μπόλονι έχει καταφέρει να φτιάξει με λίγα χρήματα και (περισσότερη πια) εμπιστοσύνη στο υλικό μια ομάδα που προσπαθεί για το καλύτερο έχοντας όμως στηθεί εντελώς λάθος το καλοκαίρι.

Οι πράσινοι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν δουλέψει περισσότερο στην επίθεση τους, κυρίως σε επίπεδο λεπτομερειών που καθορίζουν εκτέλεση, χρόνους και πλαίσιο, στήνουν καλύτερες συνεργασίες, σπριντάρουν με τη κατάλληλη ενέργεια σε μικρό χώρο, έχουν πιο ξεκάθαρους ρόλους.

Όμως το βάρος της αποστολής κι η προσδοκία πριν από κάθε ντέρμπι τις περισσότερες φορές “πνίγει” τον οργανισμό, γεγονός που θα χρειαστεί χρόνια να ξεπεραστεί. Εύκολο δεν θα είναι πάντως…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News