Φόβος... Γκαμπάλας

Μπορεί και... τρεις μεταγραφές

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σε λιγότερο από τρεις μέρες την ΑΙΚ για τον επαναληπτικό του τρίτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να περάσει και το καλό είναι ότι όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό. Με την πρόκριση, ο Παναθηναϊκός -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα βρεθεί στους ισχυρούς της επόμενης φάσης, άρα, θεωρητικά, θα πέσει με μία πιο βατή αντίπαλο.

[ads2]

Αυτό  όμως που παρατηρείται, είναι ότι αρκετοί από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζουν με δυσπιστία το κατά πόσο μπορούν οι “πράσινοι” να περάσουν στην επόμενη φάση. Αυτό είναι κάτι που έχει προκληθεί από τους νωπούς αποκλεισμούς από Σταντάρτ Λιέγης, Μπριζ, αλλά κυριώς της Γκαμπάλας. Ο περσινός αποκλεισμός είναι κάτι που θα ξεχαστεί μόνο με συνεχόμενες καλές Ευρωπαϊκές παρουσίες.

Ο όλος αυτός “φόβος” που έχει δημιουργηθεί στους οπαδούς έχει ως αποτέλεσμα να κάνει την ΑΙΚ να φαίνεται καλύτερη από ότι πραγματικά είναι. Η ΑΙΚ αν έπαιζε στο ελληνικό πρωτάθλημα θα ήταν κάπου στην 10η θέση. Είναι μία ομάδα που είναι χειρότερη από την Γκαμπάλα ή την Μίντιλαντ. Δηλαδή υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν πρέπει να αποτελεί φόβητρο.

Μην σας ξεγελάει το 1-0 στην Αθήνα. Η ΑΙΚ ήρθε στην Αθήνα παίζοντας ένα 6-3-1 που στην επίθεση γίνονταν 3-6-1. Όχι ότι είχε και πολλές επιθέσεις η ΑΙΚ. Το συγκεκριμένο “πούλμαν” έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Η λογική λέει πως η ΑΙΚ στο επόμενο ματς, τουλάχιστον στα πρώτα 45-60′ θα παίξει με το ίδιο σύστημα και μετά θα αρχίζει να ρισκάρει, αφού ξέρει πως αν δεχθεί πρώτη γκολ θα πρέπει να βάλει τρία μετά για να περάσει. Με αμυντικούς προσανατολισμούς θα κατεβεί και ο Παναθηναϊκός όμως και συγκεκριμένα με ένα 3-5-2 που στην άμυνα θα γίνεται 5-3-2. Ίσως να είναι καλύτερα έτσι, αφού το βασικό για τον Παναθηναϊκό είναι να μην δεχθεί πρώτος γκολ. Ίσως θα ήταν καλή και η χρησιμοποίηση του Βιγιαφάνεζ αντί του Γουακάσο, καθώς ο Αργεντινός έχει την ευχέρεια να “σπάσει” κλειστές άμυνες.

Συνοψίζοντας, αν ο Παναθηναϊκός δεν υπερτιμήσει την ΑΙΚ τότε δεν θα χάσει και την πρόκριση. Η ομάδα δεν είναι ίδια με την περσινή, υπάρχει σαφέστατη ποιοτική αναβάθμιση. Επιπλέον, η ομάδα μας δείχνει να αποδίδει αρκετά καλό ποδόσφαιρο για τέτοια εποχή. Αφού αν εξαιρέσουμε τις σεζόν 2008-09 και 2009-10, ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια τέτοια περίοδο “ψάχνονταν”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News