Επόμενος προπονητής με το μικρότερο ρίσκο!

Άλλο να αγοράζεις κι άλλο να παράγεις

Πολύ θέλουμε να δούμε σε τι στυλ προπονητή θα πάνε φέτος στην ΠΑΕ.

Προφανώς δεν αισιοδοξούμε να έχουν μάθει από τα λάθη τους, το 90% του κόσμου άλλωστε έχει πειστεί ότι οι τύποι ακολουθούν συνειδητά την επιλογή να είναι το κλαμπ κομπάρσος.

Ωστόσο η ιστορία δείχνει πως αν πας σε επιλογή κόουτς χωρίς σαφή στρατηγική η τσέπη σου είναι αυτή που πονάει περισσότερο όταν αναγκάζεσαι να σπας συμβόλαια και να αγοράζεις διαρκώς παίκτες.

Είναι δεδομένο πως το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταγραφών του καλοκαιριού φέτος δεν βγήκε. Το επίπεδο του ρόστερ δεν είναι αυτό που θα ήθελε ο Λάζλο Μπόλονι αλλά και στην διοίκηση δεν μπορούν να πιστέψουν δεν είναι αρκετό για να κερδίσει εύκολα τα Γιάννενα, τον Απόλλωνα, την Τρίπολη και τον ΟΦΗ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε τον ρεαλισμό να χρησιμοποιήσει συντηρητικά σχήματα βλέποντας ότι οι παίκτες του δεν μπορούσαν να ανασάνουν μετά το 60. Με το αστέρι που τον συντροφεύει μπόρεσε να βγάλει την ομάδα από τον βούρκο του φθινοπώρου, κάνοντάς την να διεκδικεί ευρωπαϊκή έξοδο.

Αντιδράσεις υπήρξαν πολλές στο μεσοδιάστημα κυρίως για τον τραχύ του χαρακτήρα κι αυτός είναι ο λόγος που δεν θα συνεχίσει του χρόνου κι ας έδειξε κάποια στοιχεία (νίκες σε ντέρμπι, προώθηση μικρών, μεταγραφή Σανκαρέ) τα οποία θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα τη σεζόν 2021-2022.

Πάμε γι άλλη μια ζαριά λοιπόν αν κι ο προπονητής είναι σαν το λαχείο που ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου κληρώσει. Μπορεί να πάρεις τον Ίβιτσα Όσιμ από την Εθνική Γιουγκοσλαβίας και να στα διαλύσει όλα και να φέρεις τον Χουάν Ρότσα απολυμένο από τον Ηλυσιακό και να σε φέρει 90 λεπτά μακριά από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Απλώς ως διοίκηση οφείλεις να μειώνεις όσο μπορείς το ρίσκο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News