Επιτέλους «εμφανίστηκε» ο Μακ

Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός 82-95: Highlights - Video

Ο Σέλβιν Μακ στα παιχνίδια με Άρη, Κολοσσό, Ιωνικό “εμφανίστηκε” στο γήπεδο, σούταρε καλά, πήρε ψυχολογία, γενικώς δεν είναι κακός παίκτης κι ας έχει διαγράψει απανωτά limit down εδώ και πολλές εβδομάδες στην Ευρωλίγκα.

Μην ξεχνάμε ότι το 80% της ομάδας ψάχνει να βρει τα πατήματά της μετά και τη διακοπή λόγω κορονοϊού.

Ο Αμερικανός είναι αντιτουριστικός, όχι ιδιαίτερα αθλητικός, έχει βάλει κιλά κι αυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.

Σαφώς δεν θα κρεμάσει γλώσσες με τη τεχνική του κατάρτιση, είναι όμως ο τύπος που θα σου κάνει δουλίτσα, αρκεί να μην βιαστείς να τον “κάψεις”, το παιδί έχει παίξει 600 παιχνίδια στο ΝΒΑ, ενώ στο ξεκίνημά του με την πράσινη φανέλα ήταν απίθανος σκοράροντας διαδοχικές “εικοσάρες”.

Το θέμα βέβαια σε ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό είναι να κάνεις τη δουλειά τη στιγμή που πρέπει κι όχι απέναντι στα “λιμά” της Basket League.

Ο Kάτας χρησιμοποιεί τον Μακ και στις δύο θέσεις των γκαρντ δίπλα στον Χεζόνια και τον Μπρέι.

Τα ντουέτα “ανοίγουν” το γήπεδο με το καλό τους σουτ, κεφαλαιοποιώντας το πρόσωπο με πρόσωπο παιχνίδι τους. Ας μην λησμονούμε πως ο Μακ μπήκε σε ένα πολύ ιδιαίτερο περιβάλλον φέτος, σε σύνολο που βίωνε μια επίσης ιδιαίτερη κατάσταση χωρίς την “ομπρέλα” του μεγαλομετόχου και με κουμανταδόρο ένα φόργουορντ (Σαντ Ρος).

Ο πρωταθλητής έχει φέτος καλές μονάδες, ελπιδοφόρο νέο προπονητή απλά περνάει δύσκολα το μεταβατικό στάδιο της αφομοίωσης καινούργιων πραγμάτων στο παιχνίδι του, κάτι που επηρεάζει το σύνολο των αθλητών, ειδικά εκείνων που από ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού δεν έχουν μεγάλη “μυρωδιά”.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News