Είναι τρία ματς που ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να κερδίσει!

Είναι τρία ματς που ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να κερδίσει!

Τώρα που έπεσαν οι τόνοι μετά την «τεσσάρα» στον Ιωνικό, ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστεί η πραγματικότητα για το «αύριο» που θέλει τον Παναθηναϊκό να είναι αναγκασμένος να κερδίσει και τα τρία επόμενα ματς. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Καιρό είχαμε να νιώσουμε λίγο Παναθηναϊκοί, να ενθουσιαστούμε με αυτό που αντικρίζουμε, να πούμε κι δυο λέξεις παραπάνω. Πραγματικά, είναι ωραίο να βλέπεις ικανοποίηση εντός κι εκτός της ομάδας, οι ποδοσφαιριστές, πλέον, δείχνουν αποφασισμένοι στις δηλώσεις τους κι συνολικά, υπάρχει ΥΓΕΙΑ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

Το «13-2» του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο (σ.σ γκολ ενεργητικό – παθητικό), όμως, έρχεται άμεσα σε σύγκρουση με το «0-2» μακριά από αυτή κι η επόμενη εβδομάδα είναι 100% κρίσιμη για τη συνέχεια στο Πρωτάθλημα, αλλά και στο Κύπελλο. Την τελευταία φορά, που οι «πράσινοι» δοκιμάστηκαν σε τρία παιχνίδια σε διάστημα μιας εβδομάδας, δεν τα πήγαν καλά (1-0 ΠΑΣ, 1-0 Άρης, 5-1 Βόλος) κι διόρθωσαν κάπως τις δύο εκτός έδρας ήττες στο τέλος με την πεντάρα στους Θεσσαλούς.

Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός είναι απαγορευτικός, ο ενθουσιασμός, απλά, είπαμε πως «αρέσει». Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται να πάρει το πρώτο του διπλό στο Πρωτάθλημα με τα πρώτα του γκολ μακριά από το «σπίτι» του μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, εν συνεχεία, να προκριθεί στο Περιστέρι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου κι να δει πού θα βρεθεί στην κατάταξη με τον «άσο» στον ΟΦΗ.

Δεν είναι εύκολο, δεν είναι και ακατόρθωτο. Υπάρχουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, πλέον, τόσο στην ενδεκάδα, όσο και στον πάγκο. Ο Σέρβος προπονητής, σίγουρα, θα κληθεί να ανοίξει το ρόστερ κι να σκορπίσει δίκαια και απαραίτητα, τον χρόνο συμμετοχής σε παραπάνω από ένδεκα ποδοσφαιριστές.

Σκεφτείτε πως αν στραβώσει τουλάχιστον ένα από τα τρία παιχνίδια, η ξινίλα θα επιβληθεί της όποιας γλύκας κέρασε ο Παναθηναϊκός τους φιλάθλους του στα τρία τελευταία ματς (Βόλος, ΟΣΦΠ, Ιωνικός). Κι αυτό, διότι αν δεν πάρει το ματς στην Τρίπολη, θα φθάσει στο 0/4 μακριά από την έδρα του. Αν δεν προκριθεί στο Κύπελλο, πολλοί θα πουν «μια από τα ίδια». Αν δεν πάρει το ματς στη Λεωφόρο με τους Κρητικούς, θα γίνει αναφορά για πέταμα τσάμπα βαθμών, που θα μνημονεύεται μέχρι τον Μάη.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δημιουργούν υποσχέσεις κι ανεβάζουν τις απαιτήσεις του κόσμου, ο οποίος είναι πάντοτε, δίκαιος. Αν εκείνος δει τις δυνατότητες αυτών να αγγίζουν το πρωτάθλημα, θα ζητήσουν το πρωτάθλημα. Καιρός δεν είναι, άλλωστε;

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News