Χρ. Δώνης: «Γι' αυτό πανηγύρισα με τον πατέρα μου - Απαιτούμε σεβασμό»

Η γκολάρα του Δώνη για το 1-0 (video)

Ο Χρήστος Δώνης, σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αναφέρθηκε στους λόγους που πανηγύρισε στην αγκαλιά του πατέρα του, ενώ ζήτησε σεβασμό από τη διαιτησία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη NOVA:

“Μπήκαμε από το πρώτο λεπτό αποφασισμένοι να κερδίσουμε. Είναι θετικό ότι σκοράραμε τρία γκολ. Θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει κι άλλα. Συνεχίζουμε γιατί έχουμε δύσκολο ματς την Τετάρτη που πρέπει να κερδίσουμε και να περάσουμε. Δεν έχει να κάνει με ότι είναι ουραγός ο Πανιώνιος. Είδαμε ότι πήρε ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη από τον Ολυμπιακό. Ήμασταν σοβαροί, το ξεχνάμε και πάμε παρακάτω. Όταν πετυχαίνεις γκολ και κερδίζει η ομάδα σου είναι ιδανικό. Θα μπορούσα να είχα βάλει γκολ και με το δοκάρι. Δεν είναι εύκολη η κατάσταση που περνάμε με τον πατέρα μου.

Στο τέλος θα βγούμε κερδισμένοι και στο τέλος της σεζόν θα κριθούμε και θα μας κρίνει ο κόσμος. Πέρα από το ότι ήθελα να αφιερώσω το γκολ στον πατέρα μου για τα όσα ακούω και όσα ακούμε και γενικά για όλη την ομάδα. Όλα τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια και στις προπονήσεις, άσχετα αν κάποια απ’ αυτά δεν βγαίνουν στο γήπεδο γιατί δεν έχουμε το εύκολο γκολ. Σε όλα τα άλλα επίπεδα είμαστε ικανοποιητικά καλοί. Αν βελτιώσουμε το γκολ νομίζω θα είμαστε στην πρώτη τετράδα.

Παναθηναϊκός είμαστε, μέχρι την Τετάρτη πρέπει να δουλέψουμε και πρέπει να περάσουμε. Αυτές οι βδομάδες που έρχονται είναι σημαντικές. Πριν τον αγώνα με τα Γιάννινα υπήρχε θυμός. Πηγαίναμε να παίξουμε σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και απλά δεν μας συμπεριφέρονται με σεβασμό, όπως το χουμε ξαναζήσει. Πρέπει να διορθωθεί αυτό. Να μην κοιτάμε μόνο ποιος πάει για πρωτάθλημα, ποιος είναι σε καλύτερη φάση από τον άλλο.

Όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους διαιτητές με τον ίδιο τρόπο. Είναι περίεργο γιατί είμαι σχεδόν δέκα χρόνια στην ομάδα. Δεν ακούω για τις ομάδες που έρχονται. Είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα. Δεν έχω κάποιο νέο από την ομάδα μου για το συμβόλαιό μου. Θα δούμε στο τέλος της σεζόν. Ή θα πάρει ο καθένας το δρόμο του ή θα συνεχίσουμε μαζί. Ο κόσμος για να έρθει στο γήπεδο θέλει νίκες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Όπως το ζήσαμε και πέρυσι. Αν συνεχίσουμε όπως σήμερα θα έρθει ο κόσμος. Δε νομίζω ότι για να έχουμε καλή συμπεριφορά από τη διαιτησία θα πρέπει η διοίκησή μας να κάνει κάτι. Στις άλλες χώρες δηλαδή οι διοικήσεις εμπλέκονται στις διαιτητικές αποφάσεις του παιχνιδιού για να υπάρξει καλή διαιτησία. Δεν ασχολούνται. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό. Βάλαμε το var για να έχουμε κάτι καλύτερο. Αν δειτε φάσεις εναντιον μας, είναι κάποια πράγματα που θα μπορούσαμε να είμαστε τρίτοι. Δεν ξέρω αν θα φτιάξει αυτό στην Ελλάδα”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News