Διορθώθηκε ο «Εξάστερος», υπέταξε την Μπολόνια σε «θρίλερ» δύο παρατάσεων!

Διορθώθηκε ο «Εξάστερος», υπέταξε την Μπολόνια σε «θρίλερ» δύο παρατάσεων!

Πολύ πιο συγκεντρωμένος και ουσιαστικός στην άμυνά του παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στο Μόναχο για την αναμέτρηση με την Βίρτους Μπολόνια, την οποία και νίκησε σε ένα ματς «θρίλερ» δύο παρατάσεων με σκορ 112-111.

Ο Δημήτρης Πρίφτης ήθελε να δει αγωνιστική συμμόρφωση από τους παίκτες του, έπειτα από τη βαριά ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα με την ομάδα του να ανεβάζει ρυθμούς στο β’ ημίχρονο, εν αντιθέσει με το ματς του Σαββάτου.

Το Τριφύλλι παρουσιάστηκε ανώτερο από την ενισχυμένη Βίρτους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και με κορυφαίο παίκτη τον Παπαπέτρου πήρε μια σπουδαία νίκη στο Μόναχο, παρά τις απουσίες των Μέικον και Νέντοβιτς.

Μάλιστα, έφθασε να προηγείται και με 71-58 προς το τέλος της γ’ περιόδου! Εκεί μου έμοιαζε με «αυτοκτονία» για τον Παναθηναϊκό, ένα τρίποντο του Κασελάκη 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, έφερε το παιχνίδι στο 90-90 με μια τάπα του Φλόιντ στον Ουίμς να σφραγίζει την παράταση.

Οι διαφορές των δύο ομάδων δεν λύθηκαν στο εξτρά πεντάλεπτο με το επιμέρους σκορ να λήγει 10-10. Ο Παπαπέτρου έβαλε το κρίσιμο καλάθι για το 100-100, ενώ του έγινε και φάουλ που θα μπορούσε να δώσει στην ομάδα νωρίτερα τη νίκη.

Στη β’ παράταση οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έκαναν ένα σερί «7-0» που έκριναν την αναμέτρηση. Ο Παπαπέτρου στην εκπνοή του χρόνου έκανε το 112-111 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, φθάνοντας μάλιστα, τους 41 πόντους.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το διήμερο των φιλικών στη Γερμανία με τον καλύτερο τρόπο και θα επιστρέψει στη βάση του στην Αθήνα για να εστιάσει στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News