Χωρίς VAR θα είχαμε «μακελειό»

Τραγικό λάθος άμυνας και Διούδη - Ισοφάρισε ο Ολυμπιακός (δείτε το γκολ)

Οι γηπεδούχοι στο ντέρμπι γνωρίζοντας το …ύποπτο πνευματικό υπόβαθρο σου (που σε θέλει να παραδίδεσαι εύκολα ή δύσκολα στα ζόρικα) προσπάθησαν να είναι πρακτικοί, εκμεταλλευόμενοι όλα τα πλεονεκτήματα που δίνει ο παράγοντας έδρα στην ψυχοσύνθεση των πρασίνων συν το γεγονός ότι ο Διούδης έτρεμε.

Πολλά γεμίσματα στην πράσινη περιοχή (όπου καθαρόαιμο στόπερ είχες μόνο τον Βέλεθ ο οποίος προερχόταν από απουσία εβδομάδων), μέχρι που με το δεύτερο γκολ ανάκτησαν για τα καλά το μομέντουμ, έχοντας γεμίσει την μεσοεπιθετική τους γραμμή με παίκτες που ο αντίπαλος δεν είχε τα κορμιά και τον τρόπο να τα κρατήσει μακριά από την περιοχή του.

Σε περίπτωση που δεν υπήρχε χρήση VAR στο λιμάνι θα είχε γίνει “μακελειό”.

Συνολικά το execution του νικητή επιθετικά δεν ήταν σπουδαίο (ας όψονται οι τραγικές αντιδράσεις Διούδη) όμως οι οικοδεσπότες (αν κι αυτό το ξέραμε πριν τη σέντρα) είχαν σαφώς περισσότερα σημεία αναφοράς (ειδικά στη τελική ευθεία του ματς το “τριφύλλι” είχε πολλούς “σβηστούς” παίκτες , με την προσπάθεια για θετικό αποτέλεσμα να χάνει τη πολυμορφικότητα της) και σε ορισμένες περιπτώσεις καλή ανάπτυξη στο transition.

Δεν είναι κακό να παραδεχθούμε πως ο αντίπαλος ειδικά όταν βάζει μπάλα στο χορτάρι είναι από τις ομάδες που μπορεί να φτάσει στην περιοχή με δύο μόλις ντρίμπλες, απόρροια ότι τρέχει καλά το γήπεδο “μαζί”, σαν μονάδα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News