AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το μυστικό του Μπεργκ και η ιατρική συμβουλή για την Ελλάδα!

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το μυστικό του Μπεργκ και η ιατρική συμβουλή για την Ελλάδα!

Το καλοκαίρι του 2013, όταν ο Γιάννης Αναστασίου ζήτησε από τον Μάρκους Μπεργκ να τον ακολουθήσει στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να στηρίξει ένα νέο πρότζεκτ, ο Σουηδός ήταν στο ναδίρ της καριέρας του.

Η μεταγραφή των 10 εκατ. ευρώ του καλοκαιριού του 2010 για το Αμβούργο, τη σεζόν 2012-13 ήταν ένας προβληματικός επιθετικός με 11 μόλις συμμετοχές στο Πρωτάθλημα (εκ των οποίων δύο 90λεπτες), χωρίς να βρει δίχτυα και με πολλούς και διαφορετικούς τραυματισμούς στο βιογραφικό του!

[ads2]

Μάλιστα το ιατρικό δελτίο με τους λόγους της απουσίας του Σουηδού είχε αποκτήσει χαρακτήρα ανεκδότου στον γερμανικό βορρά.

Στην Ελλάδα ο Μπεργκ αναγεννήθηκε, κέρδισε ξανά τη θέση του στην Εθνική Σουηδίας και έφτασε στο χθεσινό… κρεσέντο για πολυβόλα, που θα το ζηλεύε ακόμη και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς! Άλλωστε ο σπουδαίος επιθετικός της Παρί δεν έχει σκοράρει ποτέ πέντε γκολ σ’ ένα ματς!

Πέρα από τους καθαρά αγωνιστικούς λόγους, την εμπιστοσύνη που του έδειξαν από την πρώτη ημέρα στον Παναθηναϊκό, ο Μπεργκ στην Ελλάδα βρήκε και μια πραγματική «ζεστασιά». Από τον… ήλιο!

Όσο και εάν ακούγεται περίεργο, οι κλιματολογικές συνθήκες στη χώρα μας ήταν ιδανικές για τον σκανδιναβό φορ, βοηθώντας τον καταπονημένο οργανισμό του, από το εφιαλτικό πέρασμα από το Αμβούργο.

Έτσι ακόμη και σε συζητήσεις που έχει κάνει με τον γιατρό της Εθνικής Σουηδίας, αλλά και με τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού έχει ενημερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού ήλιου και αυτό είναι κάτι που θα μετρήσει πάρα πολύ, εάν μελλοντικά προκύψει κάποια πρόταση από χώρα με… χειμωνιάτικο σκηνικό!

Άλλωστε και η οικογένειά του λατρεύει την Ελλάδα και αρκετές φορές η σύντροφος της ζωής του, Ζοζεφίν έχει αναφερθεί με εγκωμιαστικά σχόλια για τη χώρα μας, σαν να είναι η πατρίδα της.

Όλα αυτά, συν το κλίμα που υπάρχει στον Παναθηναϊκό δημιουργούν ένα σημαντικό αντίβαρο σε τυχόν πρόταση που θα προκύψει το καλοκαίρι, μετά και τη συμμετοχή του στο Euro της Γαλλίας.

Sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News