Υπάρχουν και θετικά...

Υπάρχουν και θετικά...

Ήταν παιχνίδι με τη φωτιά; Ήταν κούραση; Ήταν μια χαλαρότητα μετά το μεγάλο διπλό στη Σμύρνη; Ό,τι και να ήταν έμοιαζε μ’ ένα παιχνίδι με τις …φλόγες, οι οποίες τελικά δεν έκαψαν τον Παναθηναϊκό στο Λαύριο.

[ads]

Οι γηπεδούχοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων για όλα. Ωραίο γήπεδο (αν και λίγο κρύο λόγω θερμοκρασίας), μαχητική ομάδα και σωστή φιλοξενία στον κόσμο που πήγε να δει έναν αγώνα. Οι …κοντούρες τους (Νίξον, Γιάνγκ) και ο αθλητικός Κρουμπαλί ταλαιπώρησαν απίστευτα τα…πόδια των πράσινων που είτε έχαναν τη μονομαχία, είτε δεν είχαν καμία δεύτερη ζώνη άμυνας. Κάπως έτσι αναδείχθηκε ξανά το πρόβλημα που υπάρχει στην περιφέρεια τον τελευταίο καιρό.

Αν ψάξουμε για θετικά στοιχεία, στη δια πυρρός και σιδήρου επικράτηση του Παναθηναϊκού, θα βρούμε τρία. Το ένα είναι σε κάθε περίπτωση η επανεμφάνιση του Νίκου Παππά. Η ώρα του restart έφτασε με τον Έλληνα γκαρντ να πατά το παρκέ για 12.49 λεπτά και να βοηθάει ουσιαστικά με τρεις ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ (είχε και δύο πόντους). Έτσι κάλυψε ένα …κομματάκι από την κάκιστη εμφάνιση του Φελντέιν, ο οποίος δικαιούται να κολυμπήσει μια φορά στα ρηχά, αλλά και τα λάθη του Καλάθη στο πρώτο ημίχρονο.

Δεύτερο, θετικότατο σημείο που πρέπει να σταθούμε είναι η εικόνα του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα που έδωσε συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις. Ο «Ράντουλα» έσωσε ουσιαστικά την ομάδα του με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και τρεις ασίστ. Εξαιρετικός και «ζεστός» για το σύνολο. Πολύ σημαντικό να κερδίσει ολοκληρωτικά ο Σάλε αυτόν τον παίκτη και να τον οδηγήσει στο να βγάζει το 101% πάνω στο παρκέ.

Τρίτον, είναι οι τρεις παίκτες που τελείωσαν τον αγώνα με double-double καθώς πέραν του Ραντούλιτσα, ο Γκιστ είχε 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ και ο Καλάθης 16 πόντους και 10 ασίστ, αν και στο πρώτο μέρος δεν ήταν καθόλου καλός οργανωτικά. Ο Παναθηναϊκός με αυτή την τριάδα κατάφερε ν’ αποφύγει τα χειρότερα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η ομάδα έμεινε στο πλάνο της (με τη μπάλα να περνά μέσα στο ζωγραφιστό), ωστόσο, ήταν τόσα πολλά τα ατομικά λάθη που χάλασαν την εικόνα της.

ΥΓ: 500αρης και με τη …βούλα ο Μήτσος που τιμήθηκε πριν το ματς από τους οπαδούς του Λαυρίου. Έχει σπάσει όλα τα κοντέρ στην καριέρα του ο αρχηγός και συνεχίζει.

Κοντός – onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News