Η περιφέρεια θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Καραμέρο

Η περιφέρεια θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Καραμέρο

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, υποστήριξε ότι η Περιφέρεια θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στην επίλυση του γηπεδικού ζητήματος και κατηγόρησε τον Γιάννη Σγουρό για τις ενέργειες του.

Διαβάζονται περισσότερο τώρα…

 

 

Έδιωξε… εντεκάδα και «θησαύρισε» ο Παναθηναϊκός! (πίνακες)

Λεφτά από το πουθενά ίσως πάρει ο Παναθηναϊκός

Φρουτάκια Πεταλούδες – δωρεάν παιχνίδι και σε ποια καζίνο θα τα βρείτε |21+


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Την απόφαση της Περιφερειακής Αρχής να διατηρήσει ακέραια τα κονδύλια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του Πανιωνίου, υπερασπίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος.

Εξηγώντας το σκεπτικό της επιλογής στη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου, ο προσκείμενος στη Ρένα Δούρου, σύμβουλος, επιτέθηκε στον Γιάννη Σγουρό και έκανε λόγο για προχειροδουλειές που λάμβαναν χώρα την περίοδο της διοίκησης του.

Όσον αφορά την ανακαίνιση του “Απόστολος Νικολαΐδης”, επανέλαβε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα σταθεί αρωγός στον Παναθηναϊκό σεβόμενη τη νομιμότητα και τη βούληση της κοινωνίας της πολιτών.

Αναλυτικά η ομιλία του Γιώργου Καραμέρου:

“Καλησπέρα σας. Μπαίνω απ ευθείας στο θέμα…Οι εγγεγραμμένες δαπάνες για αθλητικές εγκαταστάσεις από την Περιφέρειας Αττικής για το επόμενο έτος αφορούν σε 53 έργα συνολικής δαπάνης 105 εκατομμυρίων ευρώ , εκ των οποίων 18 έργα υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σε αυτά τα κονδύλια του προϋπολογισμού για τις αθλητικές εγκαταστάσεις ξεχωρίζουν εκείνα για τη Νέα Φιλαδέλφεια (20 εκατ. ευρώ) τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (7 εκατ. ευρώ) και τη Νέα Σμύρνη (18 εκατ. ευρώ).

Και ξεκινώ μια σύντομη αναδρομή από την ημέρα που αναλάβαμε

Πριν από περίπου 30 μέρες ήρθε ένα τεφτέρι χωρίς διπλογραφικό σύστημα. “Έτσι τον κάναμε ως τώρα τον προϋπολογισμό” μας είπαν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας. Αυτό όπως καταλαβαίνετε θα διορθωθεί μέσα στο 2015, όχι σήμερα και σίγουρα όχι μέσα σε 30 μέρες που έχουμε τη διοίκηση.

Δεν σημαίνει βέβαια οτι την πολιτική προχειρότητα κάποιων θα την πληρώσει ο Αθλητισμός. Είτε πρόκειται για το Πέραμα είτε για τη Νέα Φιλαδέλφεια

Από αύριο κι όλας αφού περάσει το ύψος του προϋπολογισμού θα ξεκινήσουν οι διορθώσεις που πρέπει, αλλά θέλουν χρόνο και πολιτική στόχευση.

Δεν μπόρεσε η προηγούμενη διοίκηση εδώ και δέκα χρόνια (και επί νομαρχίας) να κάνει διπλογραφικό σύστημα στον προϋπολογισμό. Ενα excell ανοίγατε και βάζατε ποσά.

Τα λέω όλα αυτά γιατί μπορεί κάποιοι να επιβιώνουν κάνοντας τον πολιτικό μπακάλη, εμείς όμως ούτε εγγράψαμε μπακαλίστικα στον προϋπολογισμό ούτε σβήνουμε μπακαλίστικα για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις.

Και θα αναφερθώ συγκεκριμένα στα γήπεδα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Για το μεν γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ελπίζω να έχετε παρακολουθήσει την αρνητική απόφαση του Ε’ Κλιμακίου (ΣΤ’ Διακοπών) του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τη σύμβαση των επτά εκατομμυρίων ευρώ

Ο Παναθηναϊκός που είναι ο ωφελούμενος πρόκειται να προχωρήσει σε ένσταση κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Η νέα Περιφερειακή διοίκηση θα είναι εκεί τη στιγμή που πρέπει και επαναλαμβάνουμε και σήμερα εδώ ενώπιόν σας την πάγια θέση μας:

Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων οφείλει να σέβεται το νομικό πλαίσιο, το περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες καθώς και τη βούληση της κοινωνίας των πολιτών.

Θέλω όμως να υπογραμμίσω ότι, με νομικά αδιάβλητο τρόπο, οι ιστορικοί Σύλλογοι πρέπει να αποκτήσουν τις εγκαταστάσεις που ανταποκρίνονται στην ιστορία τους.

Αλλά όλα αυτά θα περάσουν από διαβούλευση στις τοπικές κοινωνίες, νομιμότητα, ανταποδοτικότητα στην αυτοδιοίκηση.

Στο γήπεδο της ΑΕΚ τώρα . Ο κόσμος της ΑΕΚ το θέλει. Και εμείς το θέλουμε. Στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα γίνει γήπεδο όπου ήταν γήπεδο. Δεν θα τα χαλάσουμε για 2 ή 3 χιλιάδες θέσεις.

Αν και ξέρετε κάτι;

Το θέμα δεν κρίνεται σήμερα εδώ. Το γήπεδο αυτό είναι σύνθετη υπόθεση.

Ούτως ή άλλως αυτά τα 20 εκατομμύρια ευρώ, αν και όταν δοθούν, δεν θα δοθούν στο χέρι κανενός. Το άλσος δεν θα πειραχθεί. Ενεγράφησαν εξάλλου όπως βλέπετε και 700.000 ευρώ στον προϋπολογισμό για την αναβάθμισή του με ήπιες και οικολογικές παρεμβάσεις

Εμείς αφουγκραζόμαστε τι λέει η κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας και ο κόσμος της ΑΕΚ. Δεν εναγκαλιζόμαστε όμως κανένα επιχειρηματικό συμφέρον.

Δεν τους βάλαμε εμείς εμμέσως στα ψηφοδέλτιά μας κ. Σγουρέ γιατί δεν είμαστε τζάμπα μάγκες. Όσοι μιλάτε για τζάμπα μάγκες το μόνο που κάνετε είναι να μας ντοπάρετε πολιτικά για να συνεχίσουμε. Και φαίνεται πως αυτό το ντοπάρισμα είναι το μόνο που κάποιοι ξέρουν να κάνουν καλά”.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Eλέγξτε επίσης

Γι΄αυτό έφυγε ο Κωνστάντος - Το «καρφί» για μη σεβασμό

O «αντικαταστάτης» του Κωνστάντου στον Παναθηναϊκό

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Κώστας Κωνστάντος, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε στην προπόνηση και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.