Γλίτωσε τα χειρότερα ο Βγενόπουλος

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Βγενόπουλος

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε αγωγή ιδιώτη κατά των Ανδρέα Βγενόπουλου και Ευθύμιου Μπουλούτα, αναφορικά με τον τρόπο έκδοσης και διάθεσης των αξιογράφων της τέως Λαϊκής Τράπεζας, έκρινε ότι οι λεπτομέρειες των κατηγοριών περιέχουν περισσότερα του ενός αδικήματα. Αυτό σύμφωνα με το δικαστήριο, επηρεάζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων για δίκαιη δίκη.

Διαβάζονται περισσότερο τώρα…

 

 

Έδιωξε… εντεκάδα και «θησαύρισε» ο Παναθηναϊκός! (πίνακες)

Λεφτά από το πουθενά ίσως πάρει ο Παναθηναϊκός

Φρουτάκια Πεταλούδες – δωρεάν παιχνίδι και σε ποια καζίνο θα τα βρείτε |21+

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το δικαστήριο κλήθηκε σήμερα να αποφασίσει επί προδικαστικών θεμάτων που ήγειραν οι δικηγόροι των κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα. Οι εναντίον των δύο αφορούσαν συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη, δόλο, ανακριβείς δηλώσεις προς τον σκοπό απόκτησης χρημάτων.

Το Δικαστήριο ακύρωσε τα κατηγορητήρια και διέταξε απαλλαγή των κατηγορουμένων.Επίσης ακύρωσε και τα εντάλματα σύλληψης εναντίον των κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα.

Η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης θα εξεταστεί από τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος θα κρίνει κατά πόσο θα προχωρήσει στην καταχώρηση Έφεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο, που θα ελέγξει την ορθότητα της σημερινής δικαστικής απόφασης.

Η αντίδραση Βγενόπουλου

«…το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσοι βρήκαν την ευκαιρία να με δυσφημίσουν και να με συκοφαντήσουν με αφορμή αυτήν την ανύπαρκτη υπόθεση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της Δικαιοσύνης», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος κατόπιν απαλλακτικής απόφασης που εξέδωσε σήμερα Επαρχιακό Δικαστήριο της Πάφου για τον ίδιο και τον κ. Ευθ. Μπουλούτα.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η απαλλακτική απόφαση αφορούσε ιδιωτική ποινική αγωγή ενός κατόχου αξιογράφων ο οποίος ισχυριζόταν ότι οι κ.κ. Βγενόπουλος και Μπουλούτας μαζί με άλλα 6 άτομα συνωμότησαν, τον εξαπάτησαν και του απέσπασαν δολίως 108.000 Ευρώ. Το Δικαστήριο ακύρωσε τα κατηγορητήρια και απήλλαξε όλους τους κατηγορουμένους, καταδίκασε δε την κατηγορούσα πλευρά να πληρώσει και τις δικαστικές δαπάνες τους. Επίσης, το Δικαστήριο ακύρωσε και τα εντάλματα σύλληψης κατά των Ελλήνων που είχαν εκδοθεί με αναστολή και θα ενεργοποιούντο αν καθοριζόταν τελικά ημερομηνία δίκης και οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίζονταν, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο κ. Α. Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι απορίας άξιον πως ο δικηγόρος του κατόχου αξιογράφων κατόρθωσε επί 22 μήνες να συντηρήσει στο Δικαστήριο μια υπόθεση με ανύπαρκτο κατηγορητήριο που προσπαθούσε να ανάγει απλές τραπεζικές πράξεις σε δήθεν ποινικά αδικήματα. Να σημειωθεί ότι, όταν στις 22 Μαΐου 2014 το Δικαστήριο τον διέταξε να δώσει λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου, ισχυρίσθηκε, μεταξύ άλλων γραφικοτήτων, ότι εγώ έκανα διάφορες παράνομες πράξεις από τις εγκαταστάσεις της Τράπεζας στην Λευκωσία μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2010 και τελικώς απεδείχθη ότι κατά το 2010 η πρώτη φορά που ταξίδεψα στην Κύπρο ήταν τον Οκτώβριο! Φυσικά αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσοι βρήκαν την ευκαιρία να με δυσφημίσουν και να με συκοφαντήσουν με αφορμή αυτήν την ανύπαρκτη υπόθεση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της Δικαιοσύνης».

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Eλέγξτε επίσης

Γι΄αυτό έφυγε ο Κωνστάντος - Το «καρφί» για μη σεβασμό

O «αντικαταστάτης» του Κωνστάντου στον Παναθηναϊκό

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Κώστας Κωνστάντος, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε στην προπόνηση και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.