Scouting Report: Γκιγιέρμο Μόλινς

Πάει για Μόλινς ο Παναθηναϊκός

O Παναθηναϊκός φαίνεται να έχει μπει δυνατά στην απόκτηση του Σουηδού επιθετικού Γκιγιέρμο Μόλινς και το newspao.gr σας περιγράφει το αγωνιστικό προφίλ του διεθνή ποδοσφαιριστή. Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης

Ο 28χρονος Μόλινς μπορεί να αγωνισθεί τόσο ως εξτρέμ, όσο και ως κεντρικός επιθετικός. Έχει αγωνισθεί σε Μάλμε, Άντερλεχτ, Μπέτις και Ρενέ Πεκίνου, από την οποία έμεινε ελεύθερος στο τέλος του 2016.

Διακρίνεται για την κάθετή του πάσα και την δυνατότητα να παίξει στο “ένας εναντίον ενός”. Επιπλέον, είναι αρκετά δυνατός και έχει καλή ταχύτητα για το ύψος του (1.86).  Τέλος, έχει καλό κοντρόλ και κάνει κινήσεις που βοηθάνε τους συμπαίκτες του (π.χ. ανοίγει χώρους). Σημαντικό είναι πως γνωρίζει και από πρωταθλητισμό, αφού έχει κατακτήσει 7 τίτλους με τις Μάλμε και Άντερλεχτ, ομάδες που πρωταγωνιστούν στις χώρες τους.

Πάμε στα αρνητικά. Το πρώτο και πιο σοβαρό από όλα είναι ότι έχει υποστεί τρεις πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. Δύο ρήξεις χιαστών (2011,2014) και μία ρήξη συνδέσμων στον αστράγαλο (2015). Γενικότερα, παρουσιάζει και πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς στην καριέρα του και θεωρείται “γυάλινος”. Επιπλέον, στα αρνητικά συγκαταλέγεται ότι δεν έχει “πιάσει” ούτε στην Άντερλεχτ, ούτε στην Μπέτις, αλλά ούτε και στην Ρενέ, με τον οποία είχε στο 2016 13 ματς και 0 γκολ. Γενικότερα όμως έχει μέτριο τελείωμα..

Ακόμη, πάρα το ύψος του, δεν είναι καλός κεφαλοσφαιριστής, ενώ πολλές φορές αμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα. Τέλος δεν διαθέτει μακρινή πάσα (πχ 20αρες μπαλιές ή αλλαγές παιχνιδιού).

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News