Βοτανικός: Στην ΠΑΕ η ονοματοδοσία του γηπέδου - Τα πιθανά κέρδη

Γήπεδο 4 αστέρων έως 40.000 θέσεων στον Βοτανικό: Ολες οι λεπτομέρειες

Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός περνά η ονοματοδοσία του νέου γηπέδου στο Βοτανικό. Ποια τα πιθανά κέρδη, τι ισχύει με τις εμπορικές χρήσεις, τι θα πληρώνει ο Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sportday, ύστερα από διαπραγματεύσεις, υπήρξε συμφωνία σε δύο σημεία που σε μεγάλο βαθμό ισχυροποιούν τη θέση της ΠΑΕ στον Βοτανικό. Της προσφέρουν την προοπτική επιπλέον εσόδων ικανών να μεγαλώσουν το μέγεθος του Παναθηναϊκού τα επόμενα χρόνια.

Οπως σημειώνει το δημοσίευμα, πρόκειται για:

1. Η παράγραφος 4 του άρθρου 45 της νομοθετικής ρύθμισης καλύπτει πλέον νομοθετικά και αποσαφηνίζει τη δυνατότητα που έχει ο Παναθηναϊκός να νοικιάσει εμπορικές χρήσεις στο νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο απ’ τον δήμο Αθηναίων και την πολιτεία μέσω σύμβασης. Επισημαίνει πως το ίδιο δικαίωμα δίδεται και για τις συμβάσεις ονοματοδοσίας των αθλητικών χώρων και των εγκαταστάσεων αυτών. Αυτό είναι και το πρώτο κλειδί. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκμεταλλεύεται και διαχειρίζεται η ίδια τις συμβάσεις ονοματοδοσίας του γηπέδου.

2. Τόσο η ονοματοδοσία όσο και οι εμπορικές χρήσεις που θα ενοικιάσει ο Παναθηναϊκό θα ενταχθούν σε ένα συνολικό πακέτο με ποσοστό 20-25% που θα πρέπει να αποδίδει η ΠΑΕ σε δήμο και κράτος κάθε χρόνο. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι πως το ποσοστό που θα αποδίδει η ΠΑΕ ετησίως σε δημοτική αρχή και δημόσιο θα είναι πάντα επί των συνολικών κερδών του. Δεν θα πληρώνει δηλαδή φιξ ποσό όπως είχε πέσει αρχικά στο τραπέζι, αλλά στην κρατική μηχανή θα καταβάλλεται πάντα το 20%-25% των κερδών που θα έχει ετησίως η ΠΑΕ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News