Βοτανικός: Οι όροι, το ενοίκιο και τα έσοδα της ΠΑΕ

Βοτανικός: Οι όροι, το ενοίκιο και τα έσοδα της ΠΑΕ

Ο ρόλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης είναι καθοριστικός. Διότι ο Ερασιτέχνης δεσμεύεται νομικά στο έργο σε αντίθεση με την ΠΑΕ η οποία πρέπει να συμφωνήσει με τον κατασκευαστή του γηπέδου ποδοσφαίρου για τη χρήση του.

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός και ο Γιάννης Αλαφούζος δεν θα πουν «όχι» σε γήπεδο στο Βοτανικό, αρκεί να ικανοποιηθεί με την πρόταση για το γηπεδικό.

Ο μεγαλομέτοχος του τριφυλλιού έχει θέσει δύο προϋποθέσεις για να πει το ναι στο πρότζεκτ, σύμφωνα με την εφημερίδα Livesport.

Η πρώτη αφορά το οικονομικό σκέλος. Η χωρητικότητα είναι σημαντική για το νέο γήπεδο αλλά το μείζον είναι η κερδοφορία του. Ο Αλαφούζος θέλει τα νούμερα να «βγαίνουν» στον Βοτανικό. Να κατασκευαστεί ένα γήπεδο το οποίο θα διασφαλίζει ότι η ΠΑΕ θα κερδίζει αρκετά χρήματα κάθε χρόνο ώστε να καλύπτει το ενοίκιο που θα είναι υψηλό και ταυτόχρονα θα της αυξήσει τα έσοδα για να συγκροτεί ανταγωνιστικά ρόστερ. Αλλιώς δεν έχει νόημα για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό να μετακομίσει σε έναν χώρο που δεν θα αποδίδει λεφτά ή θα ρισκάρει να τον βάζει μέσα. Αυτό επισήμανε ο Αλαφούζος στον Μπακογιάννη και η απαίτησή του είναι λογικότατη.

Περαιτέρω ο Αλαφούζοε τόνισε στον δήμαρχο Αθηναίων ότι είναι ζωτικής σημασίας για τον Ερασιτέχνη να διατηρήσει σε λειτουργία το Απόστολος Νικολαϊδης μέχρι τη λειτουργία των εγκαταστάσεών του στο Βοτανικό. Επειδή εάν κλείσει νωρίτερα το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας τότε πολλά ερασιτεχνικά τμήματα θα μείνουν άστεγα. Κάτι που θα είναι καταστροφικό για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News