Βόλος - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Βόλος - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Βόλο.

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Βόλο.

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι πράσινοι πήραν τους τρεις βαθμούς (0-2) κόντρα στους Θεσσαλούς με σκόρερ τους Καμπετσή και Ιωαννίδη. Παρά τις σημαντικές απουσίες των Κουρμπέλη, Αλεξανδρόπουλο και Σένκεφελντ, ο Μπόλονι διατήρησε όρθια την ομάδα, πετυχαίνοντας με βελτιωμένη εικόνα στο β’ μέρος, την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του.

Λάσλο Μπόλονι (9,5/10): Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει αναδείξει τον ισχυρό του χαρακτήρα και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Δεν χαμπαριάζει από τα τυχόν αγωνιστικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει, βρίσκει λύσεις και «ουσία» στο παιχνίδι της ομάδας. Δικαιώθηκε για τον Χατζηθεοδωρίδη σε σημαντικό βαθμό, αλλά και για τους Σάντσες (αντί Μολό) και Βέλεθ ως σέντερ μπακ. Το… κερασάκι ήρθε για εκείνον, και με την ασίστ του Αϊτόρ στο «0-2».

Σωκράτης Διούδης (9/10): Τα 635 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ, συμπλήρωσε ο Διούδης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν έκανε πολλές αποκρούσεις αλλά, όποτε, χρειάστηκε ήταν σταθερός. Κυρίως, οι υπηρεσίες του φάνηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν εξουδετέρωσε τις προσπάθειες των Μπάλλα και Ριένστρα στο 80′ και στο 88′ αντίστοιχα.

Αχιλλέας Πούγγουρας (7/10): Δεν πάτησε καλά στο πρώτο μέρος, αλλά στην πορεία, το… βρήκε. Ο Έλληνας αμυντικός έσμιξε ξανά με τον Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας και αμφότεροι χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να «δέσουν» μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα… τους επιβραβεύει, το έκτο σερί μηδέν στην άμυνα είναι γεγονός και ο Πούγγουρας έχει μεγάλη συμβολή στο συγκεκριμένο επίτευγμα.

Φρανς Βέλεθ (7,5/10): Ο Ισπανός αμυντικός γύρισε στη θέση που αισθάνεται περισσότερο άνετα, και προσέδωσε στον Παναθηναϊκό, την απαιτούμενη σκληράδα στην άμυνα, που στερήθηκε η ομάδα από την έλλειψη του Σένκεφελντ. Ήταν λίγο… απρόσεκτος στις μεταβιβάσεις του, αλλά ήταν καταλυτικός στα αμυντικά του καθήκοντα, καθώς δεν του ξέφυγε κανένας στο 90λεπτο.

Φακούντο Σάντσες (7/10): Θετικό πρόσημο στην επιστροφή του ο Φακούντο Σάντσες. Ο Αργεντινός είχε δύο κρίσιμες παρεμβάσεις στο α’ μέρος, όταν ο Παναθηναϊκός παρουσίασε αστάθεια και αδυναμία να κρατήσει την μπάλα. Από δική του σέντρα, προήλθε το «0-1» του Παναθηναϊκού. Βρήκε τον Μαουρίσιο στην περιοχή των Θεσσαλών, από την απόκρουση του αντίπαλου γκολκίπερ, η μπάλα κατέληξε στον «Βίγια» για να στρώσει ο τελευταίος στον Καμπετσή για το γκολ.

Χουανκάρ (5,5/10): Δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα μέχρι τη φάση του 55ου λεπτού και τη δική του αποβολή, έπειτα από εξέταση στο VAR. Ο Ισπανός αριστερός μπακ ύψωσε μεν, αδικαιολόγητα το χέρι του, ωστόσο, κρίνεται ως ιδιαίτερα αυστηρή η απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης (8/10): Αν και δεν είναι έτοιμος στο 100%, ο Χατζηθεοδωρίδης έλυσε τους προβληματισμούς στο κεφάλι του Μπόλονι, είτε σαν εξάρι, είτε σαν αριστερό μπακ (μετά την αποβολή του Χουανκάρ). Είχε… τρεξίματα σε όλο το παιχνίδι, έκοψε αρκετές μπάλες και έδωσε μπόλικες μάχες στο κέντρο. Θα χρειαστεί μερικές εβδομάδες, για να αφήσει πίσω του τη μακρά περίοδο αποχής του.

Μαουρίσιο (8,5/10): Ο Βραζιλιάνος καθοδήγησε μαεστρικά το κέντρο της ομάδας, όταν και ο πιο «fit» από τους δυο συμπαίκτες του στον άξονα. Μια φορά βρέθηκε εντός της περιοχής του Βόλου και προκάλεσε την ανατραχή στον αντίπαλο, για να γίνει το «0-1». Λείπουν, σίγουρα, και σε εκείνον, τα συνεχόμενα αγωνιστικά λεπτά, ωστόσο, η εμπειρία του και η ποιότητά του σκεπάζουν καθολικά την απραξία του στο ξεκίνημα του ’21.

Αργύρης Καμπετσής (9/10): Τρία γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια. Ο Μπόλονι «έφτιαξε» τον Καμπετσή, πλέον, εκείνος κινείται έξυπνα στους χώρους, ενώ η μπάλα του… ανταποδίδει, αυτά που του στέρησε στα παιχνίδια της περασμένης σεζόν. Ευνοήθηκε στο γκολ από την κόντρα στον αμυντικό του Βόλου, αλλά κανένας δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω. Η δουλειά έγινε από τον Καμπετσή, που τρέχει με… χίλια!

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (8/10): Δεν είχε κάποια μεγάλη στιγμή στο ματς, μέχρι τη φάση του 65′, εκεί όπου είδε την κίνηση του Ιωαννίδη και με μια εξαιρετική κάθετη μπαλιά, «έσπασε» την άμυνα των Βολιωτών που προσπαθούσε να καλύψει τους χώρους, ερχόμενη από το μισό του Τριφυλλιού. Άφησε τη θέση του στον Χατζηγιοβάνη στο 79′.

Φώτης Ιωαννίδης (9/10): Το… τανκ του Παναθηναϊκού ξαναχτύπησε και πάλι σε εκτός έδρας αγώνα, μετά από εκείνο απέναντι στον Απόλλωνα. Στη φάση του 65ου λεπτού, όταν και τροφοδοτήθηκε καταλλήλως από τον Αϊτόρ, απέδειξε πως έχει και τα τελειώματα, πέρα από την κυνικότητα του ως φορ και την υψηλή τεχνική του κατάρτιση. Αποχώρησε στο 83′ για να μπει ο Καρλίτος.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (-): Δεν μπορεί να κριθεί, καθώς αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Καρλίτος (-): Δεν μπορεί να κριθεί, καθώς αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Γιασίν Αγιούμπ (-): Μπήκε στις καθυστερήσεις. Περιμέναμε την επανεμφάνιση του Αγιούμπ, εκείνη θα είχε συμβεί νωρίτερα, όμως, η αποβολή του Χουανκάρ άλλαξε τα σχέδια του Ρουμάνου προπονητή.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News