Τζεντίλε: «Αρνητική περιπέτεια για μένα ο Παναθηναϊκός»

Τζεντίλε: "Δεν με έδιωξαν από τον Παναθηναϊκό..."

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε μίλησε στο La Gazzetta dello Sport για τη νέα του μπασκετική στέγη, την Τρέντο και την αρνητική περιπέτεια που έζησε με τον Παναθηναϊκό.

Ο γιος του Νάντο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στους πράσινους και αποχώρησε πρόωρα από το σύλλογο. Μετά από τρία χρόνια ο Τζεντίλε θέλει να ξεχάσει το πέρασμά του από την Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πως κατέληξε στην Τρέντο:

“Η Τρέντο με ήθελε και με διεκδίκησε με τρόπο που μου φανέρωνε την αξία μου. Ήταν σημαντικό για εμένα να ανεβώ επίπεδο, μετά την τελευταία σεζόν στην Εστουντιάντες, όπου και δεν έπαιξα σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Φέτος, η συμμετοχή στο EuroCup είναι σημαντική υπόθεση για εμάς, η ίδια η Τρέντο είναι ένας οργανισμός με ιστορία και στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακρία εντός και εκτός συνόρων”.

Για το νέο format της Ευρωλίγκα με την αύξηση των ομάδων:

“Μου αρέσει πολύ η νέα προσέγγιση. Η Ευρωλίγκα είναι μακράν το δεύτερο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου μετά το ΝΒΑ και σίγουρα είναι το απόγειο για κάθε Ευρωπαίο παίκτη, δεδομένου ότι το επίπεδο έχει βελτιωθεί σημαντικά”.

Για το ΝΒΑ θα παραμείνει ένα όνειρο για εκείνον:

“Ελπίζω πως όχι. Ο Μέλι έφυγε από την Ευρώπη στα 28, ο Σκόλα στα 27, δώστε μου και εμένα λίγο χρόνο (γελάει). Είμαι φιλόδοξος, τόσο σαν άνθρωπος όσο και σαν παίκτης. Αυτό είναι το όνειρο μου. Δεν είναι μια επιθυμία, αλλά ο στόχος μου. Είχα φτάσει κοντά σε συμφωνία με τον Μάικ Ντ’ Αντόνι για να πάω στο Χιούστον, αλλά εν τέλει δεν ευδοκίμησε”.

Για τις διαπραγματεύσεις με την Μπολόνια, προτού πάει στην Τρέντο:

“Ήταν θέμα του GM και όχι του Τζόρτζεβιτς. Ο προπονητής με ήθελε εκεί, ο κύριος Λούκα Μπαλάρντι όχι”.

Για τις άσχημες “σελίδες” της καριέρας του:

“Ο Παναθηναϊκός και η Χάποελ είναι σίγουρα δύο αρνητικές περιπέτειες στην καριέρα μου, όμως στη συνέχεια ακολούθησαν δύο εξαιρετικές σεζόν με την Βίρτους και την Εστουντιάντες και πιστεύω πως έπαιξα καλά το καλοκαίρι με την Εθνική, οπότε αυτές οι εμπειρίες αποτελούν παρελθόν για εμένα”.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News