Οι τρεις πρώην του Γκιστ (pics)

Οι τρεις πρώην του Γκιστ (pics)

Πόσο συχνό και σύνηθες είναι για έναν παίκτη να αντιμετωπίζει στην ίδια φάση τρεις πρώην ομάδες του; Ο Παναθηναϊκός απόψε υποδέχεται τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και ο Τζέιμς Γκιστ θα παίξει αντίπαλος με μια από τις… τρεις παλιές του ομάδες.

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού περιπλανήθηκε σε αρκετά διαφορετικά γήπεδα της Ευρώπης μέχρι να βρει… μόνιμο τόπο κατοικίας.

[ads2]

Ο Γκιστ πριν έρθει στους «πράσινους» είχε περάσει, μεταξύ άλλων, από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν ( 2009-2010), τη Φενέρμπαχτσε ( 2011-2012) και από τη Μάλαγα (2012-2013). Αυτές οι τρεις ομάδες είναι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Top16 και δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο για έναν παίκτη να συμβαίνει αυτό, δηλαδή να παίζει αντίπαλος με τρεις  ομάδες  που στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα τους,  στην ίδια φάση μιας διοργάνωσης.

Οι τρεις πρώην του Γκιστ (pics)

Σήμερα το βράδυ, για ακόμη μια φορά, θα αγωνιστεί κόντρα στη Λοκομοτίβ, εκεί όπου κάθισε για μια σεζόν (2009-2010) και αγωνίστηκε σε 17 παιχνίδια στο Ρωσικό πρωτάθλημα, χωρίς να έχει συμμετάσχει σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση με τη «Λόκο».

Οι τρεις πρώην του Γκιστ (pics)

Στα τέλη Φεβρουαρίου ο Παναθηναϊκός είχε υποδεχθεί τη Φενέρμπαχτσε στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου του Top16. Ο Γκιστ είχε φορέσει τη φανέλα της την περίοδο 2011-΄12 και είχε συμμετάσχει σε 16 αγώνες της Ευρωλίγκα με τους Τούρκους. Μάλιστα στο Top16 εκείνης της σεζόν είχε παίξει αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό και στα δύο παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες ο Αμερικανός πέτυχε συνολικά 6 πόντους.

Οι τρεις πρώην του Γκιστ (pics)

Τελευταίος σταθμός, πριν έρθει στην Αθήνα με την περίφημη ανταλλαγή, ήταν η Μάλαγα. Στην Ανδαλουσία πήγε μετά τη Φενέρ, δηλαδή το καλοκαίρι του 2012. Όμως εκεί δεν «στέριωσε», αφού αγωνίστηκε σε μόλις 10 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα με τον Ισπανικό σύλλογο. Τα έφερε έτσι η μοίρα που στο ντεμπούτο του με το «τριφύλλι», αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα, με τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού να πραγματοποιεί  «εξωπραγματική» εμφάνιση, σκοράροντας 17 πόντους.

www.basketnet.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News