Τριφυλλάρα έκανε «πλάκα» στον Άρη και μπήκε με το... δεξί στο 2022

Τριφυλλάρα έκανε «πλάκα» στον Άρη και μπήκε με το... δεξί στο 2022

Εκπληκτικός Παναθηναϊκός, ξεπέρασε «Όμικρον» και… μέτρα, «κέρασε» δύο τεμάχια τον Άρη και πήρε το πολύτιμο τρίποντο με σούπερ Παλάσιος, Βιγιαφάνιες και Αϊτόρ. 

Πρώτο σουτ στο παιχνίδι έγινε από τον Βιγιαφάνιες στο 5ο λεπτό, όταν είδε εκτός θέσης τον Κουέστα, έπειτα από απομάκρυνση της μπάλας του τελευταίου από σέντρα του Αϊτόρ, ωστόσο, δεν έδωσε κατεύθυνση προς την εστία.

Από ωραία πάσα του Βιγιαφάνιες στα αριστερά για τον Χουάνκαρ και σέντρα του τελευταίου, η μπάλα κατέληξε από παρέμβαση του Αϊτόρ στον Παλάσιος, ο οποίος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Κουέστα και έγραψε το 1-0 για το Τριφύλλι στο 14ο λεπτό.

Στο 27ο λεπτό ο Μακέντα σούταρε εν κινήσει από ωραία μπαλιά του Τούκου, αλλά δεν ανησύχησε αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Από στημένο του Αϊτόρ ο Λούντκβιστ έπιασε καλή κεφαλιά με τον Κουέστα να μπλοκάρει.

Μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 σημειώθηκε στο 37ο λεπτό με τον Αϊτόρ να κάνει σέντρα σουτ, τον αντίπαλο γκολκίπερ να διώχνει με αυτοθυσία και εν συνεχεία τον Παλάσιος να μη βρίσκει εστία στην επαναφορά της μπάλας. Δύο λεπτά αργότερα, ο Άρης άγγιξε την ισοφάριση στην πρώτη του ευκαιρία στον αγώνα με τον Μπεναλουάν να πιάνει κεφαλιά στην καρδιά της πράσινης περιοχής σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Με διάθεση μπήκε το Τριφύλλι και στο δεύτερο μέρος. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο απείλησε με κεφαλιά Σένκεφελντ από φάουλ του Λούντκβιστ και με Αϊτόρ, ο οποίος στάθηκε άτυχος και πάλι με την μπάλα να πηγαίνει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Άρη. Στο 55′ ο Σούντγκρεν δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα βγήκε μακριά άουτ.

Οι πράσινοι έπεσαν αισθητά στη συνέχεια με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει περιορισμένες λύσεις στον πάγκο, λόγω των απουσιών. Στο 79ο λεπτό ο Σέρβος προπονητής έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Ιωαννίδη στη θέση του Μακέντα.

Από φοβερή ενέργεια του Παλάσιος ο Αϊτόρ βρέθηκε σε θέση βολής και με τη βοήθεια της κόντρας στον αμυνόμενο του Άρη γράφτηκε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό που κλείδωσε το αποτέλεσμα στη Λεωφόρο.

Οι ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Μακέντα, Σάντσες, Λούντκβιστ, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Παλάσιος

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Λούμορ, Τζέγγο, Μπράμπετς, Ιτούρμπε, Εντιαγέ, Λόπεθ, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Μπεναλουάν, Σάσα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News