Τον «έκαψε» η ισπανική λαίλαπα - Πώς σώζεται η ευρωπαϊκή έξοδος

Τον «έκαψε» η ισπανική λαίλαπα - Πώς σώζεται η ευρωπαϊκή έξοδος

Ο Παναθηναϊκός έχει υλικό να πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο ακόμα κι αν αυτό περιέχει την τέχνη της αντεπίθεσης προς χάρη της άμυνας που τόσο αγαπά ο προπονητής του.

Με τον Γιοσίν Αγιούμπ να αρχίζει να θυμίζει (κάπως) ποδοσφαιριστή και τον Χουάνκαρ να βγάζει ποιότητα, πολλοί μελαγχόλησαν για το τι θα μπορούσε να καταφέρει φέτος το κλαμπ αν δεν «καιγόταν» καλοκαιριάτικα από την ισπανική λαίλαπα.

Το τριφύλλι διαθέτει κάμποσους κλασάτους παίκτες για να βγει από άμυνα σε φάση επίθεσης με τρεις πάσες και να βγάλει απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα πέντε παίκτες. Μπορεί να μην έχει δουλευτεί το transition game αλλά ένα σωρό μεσοεπιθετικοί έχουν καλά ξεδιπλώματα.

Προ εβδομάδων οι παίκτες ζήτησαν ραντεβού από την διοίκηση για να κάνουν παράπονα για τη μεθοδολογία του κόουτς, κοινό μυστικό είναι ότι στα αποδυτήρια υπάρχουν ερωτηματικά για τον τρόπο που παίζει το τριφύλλι.

Σαφώς το στυλ run and gun το γουστάρουν οι παίκτες σε αντίθεση με τα «κλειστά» ματς που επιλέγουν κατά καιρούς οι προπονητές. Στην πρώτη περίπτωση παίζει ρόλο πολύ ο αυτοσχεδιασμός και δίνεται η ευκαιρία στους σολίστες να διακριθούν.

Στην δεύτερη περίπτωση οι κυνηγοί ευνουχίζονται αφού ο κόουτς ζητά επιστροφές και καλύψεις των μπακ. Σήμερα φτάσαμε η ομάδα να μην έχει ούτε το ένα, ούτε το άλλο (αφού στα τελευταία παιχνίδια δέχεσαι συνεχώς τέρματα), μα ακόμα διαθέτει χρόνο για να σώσει την ευρωπαϊκή έξοδο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News