Το τρίπτυχο συνεργασίας παίκτη - προπονητή

Μεσίνα: «Ομάδα με φυσικό ταλέντο ο Παναθηναϊκός»

O Eτόρε Μεσίνα δήλωσε χαρούμενος για την φόρμα του Νεμάνια Νέντοβιτς που ενδεχομένως να αποτελεί τον πιο άτυχο παίκτη της Ευρωλίγκας με τόσους τραυματισμούς που σέρνει στο κορμί του.

O Eτόρε Μεσίνα δήλωσε χαρούμενος για την φόρμα του Νεμάνια Νέντοβιτς που ενδεχομένως να αποτελεί τον πιο άτυχο παίκτη της Ευρωλίγκας με τόσους τραυματισμούς που σέρνει στο κορμί του.

Ο Γιώργος Βόβορας πήρε το ρίσκο το καλοκαίρι να τον υπογράψει κι η χημεία μεταξύ τους φάνηκε από την αρχή, με τον Σέρβο σε πολλές media days να εξάρει το έργο του νεαρού κόουτς, την εμπιστοσύνη που του έδειξε και τον τρόπο που τον χρησιμοποιεί.

Ξέχωρα από προπονητική κατεύθυνση άμα ο αθλητής έχει προσωπική φιλοδοξία να πετύχει και βλέπει κάθε επόμενη ημέρα ως κίνητρο για το επόμενο βήμα τότε μαζί του έχεις πετύχει κατά 90%. Άμα ένας παίκτης του διαμετρήματος του Σέρβου σκέφτεται καθημερινά τι πρέπει να βελτιώσει κι έχει ισχυρότατο κίνητρο για την προπόνηση που έρχεται το έργο κάθε κόουτς υπερ-απλουστεύεται.

Η συνεργασία προπονητή – παίκτη πρέπει να βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές: Εμπιστοσύνη, μπασκετικό εγωισμό και δικαιοσύνη. Το πρώτο είναι απαραίτητο για να αντιληφθεί ο αθλητής πως δεν έχει να κάνει με …μαθητευόμενο μάγο (βασικότατο αυτό για προπονητή που τώρα ξεκινά την καριέρα του), αλλά με κόουτς που έχει πλάνο και στρατηγική.

Το δεύτερο είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό οποιουδήποτε θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Να τρέφεται από τις απαντήσεις που δίνει στο παρκέ, να κοιμάται με ικανοποίηση όταν έχει δώσει απαντήσεις με την απόδοσή του σε προπονητή, κοινό, διοίκηση, media.

Η δικαιοσύνη στιις επιλογές μετατρέπει έναν καλό προπονητή σε καπάτσο και τον ψηλώνει στα αποδυτήρια, οι αθλητές έχουν αλάνθαστο κριτήριο, δεν τους παίρνει πολύ να καταλάβουν τι είδους …διοικητή έχουν απέναντί τους. Όταν αισθανθούν πως δεν τους κοροϊδεύει το πιθανότερο είναι πως εκτός από τον εαυτό τους, την ομάδα θα…σκιστούν και για τον προπονητή τους.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News