Το χρονικό του οριστικού τέλους του Αργύρη Πεδουλάκη από τον Παναθηναϊκό

Το χρονικό του οριστικού τέλους του Αργύρη Πεδουλάκη από τον Παναθηναϊκό

Η Αλμπά Βερολίνου νικώντας μετά από δύο παρατάσεις τον Παναθηναϊκό στο Μαρούσι υπέγραψε την τρίτη (και οριστική νομίζουμε) αποπομπή του Αργύρη Πεδουλάκη από τον Παναθηναϊκό.

Η Αλμπά Βερολίνου νικώντας μετά από δύο παρατάσεις τον Παναθηναϊκό στο Μαρούσι υπέγραψε την τρίτη (και οριστική νομίζουμε) αποπομπή του Αργύρη Πεδουλάκη από τον Παναθηναϊκό.

Το στυλ του Περιστεριώτη κόουτς ποτέ δεν άρεσε στο εκλεπτυσμένο στυλ του μέσου (μεγαλο)αστού Παναθηναϊκού, η αναγνώριση σε όσα πέτυχε το 2013-2014 ήταν απειροελάχιστη κι έτσι μετά τις ήττες από τον Προμηθέα στο κύπελλο και την Βιλερμπάν (στη Γαλλία έχασες δικό σου παιχνίδι προηγούμενος με +10 λίγο πριν τη λήξη) στην Ευρωλίγκα οι περισσότεροι στοιχημάτιζαν ότι ο προπονητής δεν θα έκανε Χριστούγεννα στον πάγκο του.

Όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αντιμετώπισε την άρνηση του Ρικ Πιτίνο να επιστρέψει στη χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι η αλήθεια είναι ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν αποτελούσε πρώτη επιλογή του. Ο κόουτς δέχτηκε τελικά κλήση του μεγαλομετόχου (που δεν ήθελε να ρισκάρει από την ξένη αγορά με ονόματα που δεν τον έψηναν) και παρότι το 2016 το διαζύγιό τους δεν ήταν το φιλικότερο (λόγω όσων είχαν προηγηθεί με τα νεύρα του Μάικ Τζέιμς και την συντριβή με -25 στο ΣΕΦ), ο Περιστεριώτης κινήθηκε με γνώμονα τη φιλοδοξία του κι όχι τη λογική.

Θα υπέγραφε σε μια ομάδα που το κοινό της φανερά δεν τον γούσταρε άρα ήξερε ότι κάθε του αποτυχία θα μεγεθυνόταν. Η συμφωνία έκλεισε αλλά οι διαφωνίες άρχισαν νωρίς, κυρίως με αφορμή τον ερχομό του Τζίμερ Φριντέτ.

Η διοίκηση ήθελε μεταγραφή που θα έκανε ντόρο και θα πουλούσε διαρκείας αλλά ο προπονητής προτιμούσε τον Γιάνις Στρέλνιεκς, επιπλέον δεν έχει φήμη του ανθρώπου που τα πάει καλά με βεντέτες και δη από τις ΗΠΑ. Δεν μιλά καλά αγγλικά κι επιπλέον οι τρόποι του είναι κάπως …τραχείς όπως είχε πει κάποτε ο Κιθ Λάνγκφορντ που τον είχε προπονητή στο Καζάν.

Οι ήττες από Προμηθέα, Βιλερμπάν ενόχλησαν, αλλά αυτό που εξόργισε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ήταν η απόσυρση του Τζίμερ Φριντέτ στον πάγκο (με μόλις 17 λεπτά συμμετοχής), στον αγώνα με τη Βαλένθια, μια βδομάδα πριν την ήττα από την Αλμπα, όταν ο Αμερικανός είχε σκοράρει 12 πόντους κι έδειχνε ζεστός. Ο κόουτς αργότερα είπε ότι τον άλλαξε επειδή οι Ισπανοί πίεζαν κι ήθελε στο γήπεδο παίκτη με καλύτερα αθλητικά προσόντα.

Το ποτήρι ξεχείλισε όχι τόσο με την ήττα από την ομάδα βερολινέζικη ομάδα αλλά γιατί ο κόουτς επέλεξε να αγωνιστεί με πέντε παίκτες για πολύ ώρα στέλνοντας μήνυμα στη διοίκηση ότι οι παίκτες που είχε δεν ήταν του γούστου του. Η καρατόμησή του ήταν θέμα ωρών.

Τρεις φορές πήγε με διαφορετικές συνθήκες στον Παναθηναϊκό αλλά έφυγε με τον ίδιο τρόπο, πληρώνοντας τρεις εντός έδρας ήττες στην Ευρωλίγκα, την πρώτη από τη Λαμποράλ, τη δεύτερη από τη Ζάλγκιρις και την τρίτη από την Άλμπα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News