Θέμα στην… Κίνα το «ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός»!

Σε αυτές τις χώρες κοιτάει για τεχνικό διευθυντή ο Παναθηναϊκός

Το φημολογούμενο ενδιαφέρον Κινέζων επενδυτών για τον Παναθηναϊκό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από επίσημα χείλη, ωστόσο το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα του Τριφυλλιού.

Διαβάζονται περισσότερο τώρα…

 

 

Η αλήθεια πίσω από το «ενδιαφέρον» για Μεγιάδο

Από τον Παναθηναϊκό στον Πανιώνιο

Φρουτάκια Πεταλούδες – δωρεάν παιχνίδι και σε ποια καζίνο θα τα βρείτε |21+

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «monopanathinaikos1908.blogspot.com» αναφέρει πως το ενδιαφέρον κινεζικού κονσόρτιουμ για τον Παναθηναϊκό έχει γραφτεί εδώ και καιρό στην ασιατική χώρα και μάλιστα στο «sohu.com», μια από τις πλέον αξιόπιστες και δημοφιλείς ιστοσελίδες της Κίνας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα:

“ΚΙΝΕΖΙΚΟ CONSORTIUM ΑΠΟΚΤΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Επενδυτική ομάδα από την Κίνα αναμένεται να αποκτήσει την ελληνική ομάδα. Προτίθεται να αποκτήσει ακόμη 4 ομάδες από την Ευρώπη στο μέλλον. Το ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό θα γνωστοποιηθεί το διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου και αποτελεί κομμάτι του επενδυτικού σχεδιασμού στην Ευρώπη. Η κινέζικη σύμπραξη εταιρειών βρέθηκε κοντά στο να ολοκληρώσει τη διαδικασία και να υπογράψει με τον Παναθηναϊκό την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όμως η υγειονομική κρίση άλλαξε τα δεδομένα. Αν δεν υπάρξει κάποιο νεότερο εμπόδιο, η παραχώρηση του Παναθηναϊκού θα ολοκληρωθεί τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Για την ακρίβεια η συμφωνία οριστικοποιήθηκε τον Ιανουάριο. Ο λόγος που ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με την κινέζικη σύμπραξη εταιρειών είναι στην προσπάθειά του να αντλήσει κεφάλαια και πηγές χρηματοδότησης ώστε να χτίσει νέο γήπεδο και αθλητικές εγκαταστάσεις κορυφαίου επιπέδου. Αν το επιτύχει, θα αλλάξει όλα τα δεδομένα υπέρ του. Η απόκτηση του Παναθηναϊκού αποτελεί μόνο ένα μέρος της επένδυσης της Κίνας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επενδυτικός σχηματισμός έχει πάρει την άδεια της UEFA, ώστε να προχωρήσει στην αγορά 4 ομάδων στο μέλλον. Ο Παναθηναϊκός είναι μία από αυτές, ωστόσο στον σχεδιασμό κρίνεται ως η σημαντικότερη.

Στα ελληνικά media δεν έχει γίνει καμία ονομαστική αναφορά για την ταυτότητα των Κινέζων επενδυτών. Πρόκειται για μεγάλο μέγεθος στη δημιουργία αθλητικών προϊόντων και στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως και στη διαχείρισή τους. Ο Παναθηναϊκός ιδρύθηκε το 1908 και είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους στην Ελλάδα. Έχει φτάσει στον τελικό του Champions League. Τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 υπήρξε ισχυρό μέγεθος, που ουδείς μπορούσε να αγνοήσει στην Ευρώπη. Στον 21ο αιώνα ο Ολυμπιακός, όμως, εμφανίζεται πιο δυνατός και οι επιδόσεις του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη είναι κακές. Αυτός είναι και ο λόγος ο οποίος πιστεύει πώς η επένδυση από την Κίνα θα είναι ωφέλιμη. Λόγω της επιρροής του Παναθηναϊκού, ο κινέζικος επενδυτικός σχηματισμός επιχειρεί μία δυνατή είσοδο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο”.


Eλέγξτε επίσης

Παναθηναϊκός - Μαρκό κανάλι ώρα: Το κανάλι και η ώρα μετάδοσης

Αναβολή αγώνα με 3 κρούσματα

Ο γιατρός του Παναθηναϊκού Γιάννης Λεβάκος και το στέλεχος της ΠΑΕ Σπύρος Βλάχος έδωσαν οδηγίες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.