Θανάσης Αντετοκούνμπο: "Θα παίρναμε το Final 4"

Ο άνθρωπος των highlitght Θανάσης Αντετοκούνμπο (vid)

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε στην “Πράσινη Ώρα” και μίλησε για τη φετινή σεζόν στο “τριφύλλι”.

Αναλυτικά:

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον Κώστα Αντετοκούνμπο: «Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος γιατί δούλεψε πάρα πολύ. Κάποιες ομάδες είδαν κάποια πράγματα και θέλησαν να δουλέψουν μαζί του. Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο ποιοι το διαχειρίζονται όλο αυτό. Μετατρέπουν την πίεση σε κίνητρο για να κάνουν ότι μπορούν. Οι Ντάλας Μάβερικς είναι μια πολύ καλή ομάδα που θα δουλέψουν μαζί του. Αυτό είναι ένα πράγμα που ξεκινάει από τους γονείς από το πώς μεγαλώσαμε. Όταν μεγαλώνεις δεν είναι μόνο αδέρφια σου αλλά φίλοι σου. Μόνο έξτρα κίνητρο ήταν η παρουσία του Γιάννη στο ΟΑΚΑ. Δεν υπάρχει άγχος αλλά να δώσω ότι έχω να δώσω»

Για την ενέργεια που έχει στο παιχνίδι του: «Θα σου πω έτσι ήμουν από μικρός. Όταν κατάλαβα ότι μπορείς να κάνεις κάτι και να αναγκάσεις τον αντίπαλο σου να κάνει λάθος, να μη σκέφτεται και να επηρεάσεις τους συμπαίκτες σου να παίξουν καλύτερο και αυτό είναι σπάνιο είπα στον εαυτό μου ότι έτσι θα πάω. Μπορείς να μάθεις σε κάποιον να σουτάρει να πασάρει αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορείς».

Για την πορεία του στην καριέρα του: «Όταν μπήκα και έπαιξα το πρώτο ματς κατάλαβα ότι αυτή η ομάδα είτε παίζει στη Ρόδο, είτε στη Λήμνο είτε στη ΤΣΣΚΑ πρέπει να κερδίσει. Με έχει κάνει άλλο άνθρωπο και άλλο παίκτη αυτή η νοοτροπία. Φέτος αρχικά προσπάθησα να ποστάρω και να βάζω καλάθι και στη συνέχεια να ποστάρω και να πασάρω. Όλο το καλοκαίρι μου θα δουλέψω για να γίνω πολύ κάλος. Όταν θα με κοιτάνε θέλω να λένε ότι αυτό το παιδί δουλεύει και βελτιώνεται»

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Εγώ θέλω συνέχεια να βελτιώνομαι. Δεν θέλω να έχω ταβάνι. Πήρα ένα Πρωτάθλημα αλλά είναι μια στάση και θα ξανανέβω στο τρένο. Σίγουρα δεν είναι εύκολο το μέλλον. Θέλω να κερδίζω να δίνω χαρά στον κόσμο και από εκεί και πέρα να βλέπει μια ομάδα που να μάχεται και να λέει ήταν αυτός ο παίκτης και δίναν τα πάντα. Άφηνα τη δουλειά μου για να τους δω και τα δίναν όλα. Θα θυμούνται τους παίκτες και να λένε στα παιδιά τους ιστορίες. Να λένε ότι πήγαινα και τον έβλεπα και τα έδινε όλα. Και όχι μόνο ως παίκτη αλλά και ως άνθρωπο».

Για τον Παναθηναϊκό και το πώς είναι να φοράς τη φανέλα της ομάδας: «Ο Παναθηναϊκός είναι από τις ομάδες που είναι στην ελίτ της Ευρώπης. Πολλές ομάδες είναι στην ελίτ αλλά το να είσαι στους τέσσερις καλύτερους της Ευρώπης είναι μεγάλο πράγμα. Σε μια τέτοια ομάδα να βρίσκεσαι και όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι παίκτες. Με στεναχώρησε πολύ ο αποκλεισμός από την Ρεάλ Μαδρίτης. Απλά το ήθελα πάρα πολύ και προσωπικά και ομαδικά. Για εμένα εκτός μπάσκετ είναι από τις χειρότερες σεζόν που έχω βιώσει. Έχασα τον παππού μου, τον πατέρα μου και ήθελα να βρεθώ στο Φάιναλ Φορ. Δεν το καταφέραμε. Έπρεπε να είμαστε εκεί και θα το παίρναμε. Είμαστε η πιο αθλητική ομάδα και θα μπορούσαμε να παίξουμε δυο αγώνες στο καπάκι. Ακόμα και στο τελευταίο ματς στη Μαδρίτη το παλέψαμε παρότι φαινόταν ότι θα χάσουμε με 20 πόντους αλλά δεν μπορέσαμε».

Για το ΟΑΚΑ: «Το ΟΑΚΑ σε κάνει να τα δώσεις όλα ανεξαρτήτου ματς. Όταν παίζαμε με τη Ρεάλ και μάρκαρα τον Ντόνσιτς και άκουγα πάμε Θανάση από παντού και μου έδινε έξτρα κίνητρο»

Για τους τελικούς: «Μπήκαμε αγχωμένα. Δεν βάζαμε τα σουτ και κουραστήκαμε πάρα πολύ. Παίξαμε 75% άμυνα. Ήταν σαν να προσπαθούσαμε να βάλουμε 10ποντο. Ήμασταν κανονικοί στο δεύτερο ματς και πήραμε τη νίκη».

Για το αν θέλει να είναι με τα αδέρφια του στην Εθνική: «Είναι το όνειρο μας να δουλέψουμε σκληρά και να είμαστε σε λίγα χρόνια όλοι οι Αντετοκούνμπο στην Εθνική. Μιλάγαμε με τον Κώστα και μου έλεγε θέλω να δουλέψω για να προχωρήσω. Για εμένα πιστεύω ότι θα παίξω το καλύτερο μπάσκετ θα το παίξω στα 30 ή 31 γιατί κάθε μέρα μαθαίνω μπάσκετ. Όλα αν θες μαθαίνονται, αυτό που δεν μπορεί να σου μάθει κανείς είναι προσωπικότητα. Δεν μπορώ να σου μάθω να είσαι καλός άνθρωπος, μπορώ να σου μάθω να πασάρεις ή να σου σουτάρεις. Αυτό προσπαθώ να περάσω στον Κώστα. Η μια συμβουλή που μου έχει δώσει ο Γιάννης είναι ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Είμαστε παιδιά μεταναστών που μεγαλώσαμε στα Σεπόλια και η στατιστική λέει ότι δεν πρέπει να είμαστε εδώ. Μπορεί στην Αμερική να είναι άλλη κριτική αλλά εδώ στην Ελλάδα είναι άλλη η κριτική».

Για το χαρακτήρα του Γιάννη: «Είναι αυτό που τον ξεχωρίζει το τι είναι ταπεινός. Έχει να κάνει με το ότι ο Γιάννης είναι έξω από το σύστημα είναι έξω από την προσωπικότητα του. Εμένα μου αρέσει ο Ουέστμπρουκ. Όλοι είναι τρομεροί παίκτες αλλά με τον εγωϊσμό που δείχνει είναι απίστευτος. Όταν έπαιζε με τους Τζαζ και ο Ρούμπιο είχε κάνει πολύ καλή εμφάνιση είχε βγει ο Ράσελ και λέει δεν υπάρχει εγώ θα μπω μέσα και δεν θα ακουμπήσει μπάλα».

Για τον Καλάθη: «Ο Καλάθης για παίκτες σαν εμάς είναι τρομερό, σε αξιοποιεί. Του λες κάτι και το κάνει στην επόμενη φάση. Ο Νικ άμα του πεις κάτι θα το κάνει απευθείας. Είτε όμως να σου πει ότι μη το κάνεις ακόμα άστο και θα το κάνουμε στη ροή»

Για το κεφάλαιο που λέγεται Εθνική Ομάδα: «Λείπουν κάποια παιδιά αλλά θέλουμε να κερδίσουμε τα δυο ματς και να πάμε με άλλη φορά στα ματς της επόμενης φάσης των προκριματικών»

Για την αντιπαλότητα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού: «Δεν το σκέφτηκα ποτέ. Δεν με ένοιαζε η κόντρα με τα τόσα προβλήματα που είχα στη ζωή μου. Πήγα σχολείο στο Αιγάλεω. Δεν μπορείς να πάρεις παράδειγμα εμένα. Θεωρούσαμε ότι είμαστε παιδιά του λαού και δεν ταυτιστήκαμε με κάτι. Τα Σεπόλια είναι η αγαπημένη μου περιοχή. Πάντα είμαι εκεί. 7 Ιουλίου θα κάνουμε το Antetokoumpros Run από το γήπεδο του Τρίτωνα ως το Σύνταγμα».

Για το αν αδικείται με το χρόνο που έχει στον Παναθηναϊκό:  «Δεν έρχομαι με το σκεφτικό ότι πρέπει να μπω μέσα. Πρέπει να γίνω καλύτερος, να μπω μέσα και να μαθαίνω. Θέλω τη νέα χρονιά να είμαι καλύτερος και να μαθαίνω κάποια νέα πράγματα. Θέλεις να κερδίσεις το χρόνο σου μέσα στο παρκέ δείχνοντας ότι κάνεις κάτι καλύτερα από τον άλλο».

Για το αν βλέπει Μουντιάλ: «Του αρέσουν αυτά που φοράω. Είναι καλό το ότι επηρεάζεις τους άλλους. Είχε πει ο Τσάβι ότι η Κροατία είναι πολύ καλή αλλά δεν το περίμενα τόσο πολύ».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News