Θα βοηθήσει ο Μακ - «Έτρεμαν» Μποχωρίδης - Ρος

Θα βοηθήσει ο Μακ - «Έτρεμαν» Μποχωρίδης - Ρος

Δυστυχώς η σεζόν ξεκίνησε με προβλήματα για τους πράσινους καθώς η ομάδα αδυνατεί να μαζευτεί όλη μαζί για να προπονηθεί.

Κάτι τα προβλήματα της πανδημίας με Όγκαστ, Μπεντίλ, πότε το θέμα με Νέντοβιτς, πότε τα ήξεις-αφίξεις των γκαρντ, ο Γιώργος Βόβορας κάνει…αμάν να δει ΟΛΟΥΣ τους αθλητές του μαζεμένους.

Τουλάχιστον ο κόουτς χαμογελά επειδή έπεσε μέσα στην …προφητεία του για τον Σέλβιν Μακ λέγοντας πριν το παιχνίδι με την Εφές ότι ο Αμερικανός είναι έτοιμος να βοηθήσει κι ας μην ήξερε ακόμα μήτε τα ονόματα των συμπαικτών του. Ο νεοφερμένος ήταν απολαυστικός απέναντι στους Τούρκους, το πόσο ικανός είναι το είδαμε όλοι. Μέσα σε 20 λεπτά πρόλαβε να μας εντυπωσιάσει και να κάνει τους προπονητές του στα αποδυτήρια να εκθειάσουν την ηγετική του παρουσία εντός/εκτός παρκέ .

Ο τύπος ακόμα δεν έχει συνέλθει από το τζετ-λαγκ κι όμως μπήκε στο ΟΑΚΑ με στυλ «κατεβαίνω για πόλεμο», στοχοπροσηλωμένος απίστευτα, σε σημείο μετά τον αγώνα να αναρωτιόμαστε γιατί ο προπονητής δεν τον χρησιμοιποίησε περισσότερο αντί των πελαγωμένων Σαντ Ρος-Μποχωρίδη που όποτε τους πλησίαζε ο σεληνιασμένος Μίσιτς έτρεμαν.

Το παιδί αν και μπήκε «φυτευτό» στη συγκεκριμένη κατάσταση έδειξε στοιχεία γρήγορης ένταξης, ότι μπορεί να σου παίξει άμεσα, ότι γνωρίζει τι χρειάζεται και πως έχει την τεχνογνωσία να παίξει σε μια αμυντικών προσανατολισμών ομάδα που επιδιώκει σετ παιχνίδι και «παίζει» με τις κατοχές στην επίθεση. Με αυτόν οι πράσινοι ανανεώνουν τα γρήγορα πόδια στην περιφερειακή άμυνα, στοιχείο απαραίτητο στο σύγχρονο μπάσκετ, ειδικά σε τέτοιο επίπεδο.

Περιμένουμε τον βαθμό χημείας του με το Νεμάνια Νέντοβιτς για να δούμε πως μπορούν να συνυπάρξουν. Όλα είναι θέμα διαχείρισης ώστε να καταλήξει ο κόουτς στο κατάλληλο rotation με διακριτούς ρόλους που θα οδηγήσουν πιο γρήγορα στη εξεύρεση της πολυπόθητης χημείας. Μολονότι τα χαρακτηριστικά των περιφερειακών είναι πολλά και διαφορετικά, η ομάδα καλείται να φτάσει την έννοια «λειτουργικότητα» σε σύντομο χρόνο.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News