Up tempo και έξτρα πάσα, οι αρχές του νέου Εξάστερου!

Οι αρετές που έχει ο Εξάστερος είναι εμφανείς, ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας στα έως τώρα φιλικά σίγουρα δεν μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα, κυρίως όσον αφορά τις ενδεχόμενες αδυναμίες που έχει ο Παναθηναϊκός Superfoods και τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης, μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις.

Οι «πράσινοι» μπορεί να μην έχουν πλέον τον Δημήτρη Διαμαντίδη, όμως δείχνουν έτοιμοι να προχωρήσουν στην επόμενη μέρα, αλλάζοντας εικόνα και πρόσωπο, με άξονα τόσο τους παλιούς, Καλάθη, Φώτση, Φελντέιν, Παππά, αλλά και με μπόλικο νέο αίμα… πρώτης γραμμής, που του αλλάζουν ταχύτητα κυριολεκτικά και μεταφορικά.

[ads2]

Up tempo και έξτρα πάσα…

Αυτό που… βγάζει μάτι από τη στιγμή που πατούν παρκέ οι «πράσινοι» είναι η ποιότητα και η ταχύτητα που βγάζουν. Οι παίκτες του Πεδουλάκη ασπάζονται το μόνο «γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά», πατώντας το γκάζι σε κάθε ευκαιρία.

Οι γρήγορες αποφάσεις είναι ζητούμενο από τον προπονητή σε κάθε φάση, με τους παίκτες να το κάνουν πράξη.

Από το τζάμπολ, οι κυπελλούχοι Ελλάδας έσπευσαν να τρέξουν και να μην αφήσουν τον αντίπαλο να πάρει ανάσα, με πάμπολλους πρωτεύοντες και δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς, που έδωσε τη δυνατότητα για εύκολους πόντους.

Το πλεονέκτημα του υλικού που έχει στα χέρια του ο Πεδουλάκης είναι το φονικό σουτ που έχουν πολλοί εκ των παικτών του και κυρίως ότι δεν σκέφτονται πολύ για να πάρουν το σουτ, πόσω μάλλον όταν είναι ελεύθερο και να ευστοχήσουν.

Το «ένας μ’ έναν» το… έχουν οι «πράσινοι» και με την ταχύτητα που κινούνται, ειδικά Τζέιμς, Φελντέιν, Παππάς, Καλάθης μπορούν να δημιουργήσουν ρήγμα και τις προϋποθέσεις για να γυρίσει η μπάλα τόσο ώστε να βρεθεί το ελεύθερο σουτ και η μπάλα να καταλήξει στο διχτάκι. Η έξτρα πάσα έκανε την εμφάνισή της πάρα πολλές φορές στο Λαύριο, με 16 τρίποντα (τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν ελεύθερα) να είναι εύστοχα, δείγμα της ικανότητας των παικτών στο περιφερειακό σουτ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News