Τα γαλλικά κλειδιά του Άρτζι!

Ο Εξάστερος της νέας σεζόν

Πολυθεσίτης: Αυτός που κατέχει πάνω από μια θέση εργασίας και απολαμβάνει τα αντίστοιχα προνόμιά τους. Δεν το λέμε εμείς.

Το λέει το λεξικό της ελληνικής γλώσσας.

[ads2]

Μόνο που αν στο λεξικό έμπαινε και μια ειδική παράγραφος για τον Παναθηναϊκό του Αργύρη Πεδουλάκη, τότε η ανάλυση του όρου για την περίπτωση των «πράσινων» θα έπρεπε να είναι στον πληθυντικό και να λέει:

«Πολυθεσίτες. Αυτοί που κατέχουν στο ρόστερ πάνω από μία θέση και τα αντίστοιχα προνόμια τα απολαμβάνει η ομάδα και φυσικά ο προπονητής». Ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε πάντα μια ροπή προς τους παίκτες που μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις και να κάνουν πολλές δουλειές.

Το είχε δείξει και στην πρώτη του θητεία στον Παναθηναϊκό (είχε πολλούς παίκτες που έπαιζαν σε πολλές θέσεις όπως τον Διαμαντίδη, τον Ούκιτς, τον Μπράμος, τον Ματσιούλις, τον Γκιστ, τον Μαυροκεφαλίδη, τον Μπατίστ). Το δείχνει με εμφατιικό τρόπο και τώρα. Από τις 4 μεταγραφές που έχει κάνει ως τώρα η ομάδα οι 3 παίκτες (πλην του Μπουρούση, που είναι καθαρό 5άρι) μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις.

Ο Σίνγκλετον έπαιζε 3άρι στο ΝΒΑ. Στη Λοκομοτίβ Κουμπάν ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον έκανε 5άρι, ενώ μπορεί να παίξει και στο 4. Στον Παναθηναϊκό προορίζεται για 5άρι, αλλά μπορεί να παίξει και ως 4άρι. Ο Τζέιμς είναι 2άρι, αλλά θα βοηθάει τον Καλάθη και στον άσο. Ο Ρίβερς παίζει και στο 2 και στο 3.

Εχει οκτώ… πολυεργαλεία…

Η ομάδα, όμως, έχει κι άλλα… πολυεργαλεία. Ο Παππάς παίζει στο 2, αλλά μπορεί να βοηθήσει και στο 1. Ο Μποχωρίδης παίζει στο 1, αλλά μπορεί να γίνει και 2άρι. Ο Φελντέιν είναι 2άρι, αλλά μπορεί να παίξει και στο 1 αλλά και στο 3 σε χαμηλά σχήματα. Ο Χαραλαμπόπουλος είναι 3άρι, αλλά αν χρειαστεί μπορεί να δώσει βοήθειες στο 4. Ο Γκιστ είναι στο 4, αλλά μπορεί να παίξει και στο 5. Αυτό σημαίνει ότι ο Αρτζι μπορεί να έχει λύσεις σε όλες τις θέσεις και να επιλέγει σχήματα που θα τα προσαρμόζει στα στάνταρ του κάθε αντιπάλου.

Δεν το κουνάνε ρούπι…

Υπάρχει βέβαια και μια κατηγορία παικτών που δεν το κουνάνε ρούπι από τη θέση τους, όπως ο Καλάθης (στο 1), ο Φώτσης (στο 3), ο Μπουρούσης (5).

Στο μεταξύ, στα μεταγραφικά η ομάδα αναμένεται να ολοκληρώσει από μέρα σε μέρα την απόκτηση του Πατ Καλάθη, ενώ συνεχίζει το ψάξιμο για να βρει το 4άρι που θέλει. Στη λίστα παραμένουν σε υψηλές θέσεις ο Κροάτης Ντάμιαν Ρουντέζ και οι Οκάρο Γουάιτ (αν μείνει ελεύθερος από το Μαϊάμι), Ντέρικ Μπράουν (αν τον αποδεσμεύσει η Εφές) και Κένι Γκάμπριελ.

ΟΙ… ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΕΣ

Θέση 1: Τζέιμς, Φελντέιν, Παππάς, Μποχωρίδης

Θέση 2: Παππάς, Τζέιμς, Φελντέιν, Ρίβερς, Μποχωρίδης

Θέση 3: Χαραλαμπόπουλος, Ρίβερς, Φελντέιν, Σίνγκλετον

Θέση 4: Γκιστ, Σίνγκλετον

Θέση 5: Σίνγκλετον, Γκιστ

ΟΙ… ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ

Θέση 1: Καλάθης

Θέση 4: Φώτσης

Θέση 5:Μπουρούσης

πηγή: sentragoal.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News