Το σύστημα που δοκίμασε ο Στραματσόνι

Το σύστημα που δοκίμασε ο Στραματσόνι

Φουλ της τακτικής κατά τη δεύτερη μέρα προετοιμασίας στο Τέχελεν από τον Αντρέα Στραματσόνι, με τον Ιταλό να δείχνει την προτίμησή του σε σύστημα με δύο επιθετικούς και να κάνει μαθήματα στους παίκτες του για το πώς θα «ανοίγουν» τις αντίπαλες άμυνες.

Ο Αντρέα Στραματσόνι έδειξε από νωρίς στο Τέχελεν της Ολλανδίας την… καταγωγή του. Ο Ιταλός, λάτρης της τακτικής, ανάλωσε μεγάλο μέρος της δεύτερης ημέρας της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού στο κομμάτι αυτό.

[ads2]

Σε αντίθεση με ότι συνέβη την πρώτη μέρα, ο Ιταλός τεχνικός ανέλαβε τα ηνία και ήταν αυτός που ακουγόταν συνέχεια κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης, δίνοντας συνεχώς οδηγίες και συμβουλές, επιβραβεύοντας ή κατακρίνοντας τους παίκτες για τις προσπάθειές τους.
Μετά από το ζέσταμα με άσκηση που θύμιζε… ράγκμπι, ο Ιταλός χώρισε την ομάδα σε δύο γκρουπ. Το ένα αποτελούμενο από 13 ποδοσφαιριστές το πήρε μαζί του σε άλλο γήπεδο για να δουλέψει στην επιθετική τακτική της ομάδας του.
Στο μισό του γηπέδου ουσιαστικά έβαλε μια δεκάδα χωρίς τερματοφύλακα, σε σύστημα 4-1-3-2, ενώ απέναντί της παρέταξε μόνο δύο κεντρικούς αμυντικούς, που έπεφταν πάνω στο επιθετικό δίδυμο.

Η δεκάδα είχε αρχικά τους Στάικο και Μίγγο ως στόπερ, τον Ζέκα δεξιά, τον Λουντ αριστερά, τον Κουτρουμπή αμυντικό χαφ, τον Μπουμάλ δεξιά στα χαφ, τον Βλαχοδήμο αριστερά και τον Αμπέντ, πίσω από τους Βιγιαφάνιες, Λέτο, αλλάζοντας βέβαια στη συνέχεια θέσεις στους παίκτες, με κυριότερες την παρουσία του «Βίγια» πίσω από το επιθετικό δίδυμο, ενώ άλλαξε και τον Ζέκα με τον Κουτρουμπή στη θέση του αμυντικού χαφ.
Ο σκοπός της άσκησης δεν ήταν άλλος από το άνοιγμα της αντίπαλης άμυνας από τα άκρα, με στηρίγματα τους δύο επιθετικούς. Ο Στραματσόνι ζητούσε να γίνει ανάκτηση της μπάλας από τους στόπερ μετά από βολέ του αντίπαλου τερματοφύλακα και μετά με πάσες στον άξονα με μία μόνο επαφή, να ακουμπήσει η μπάλα στα φορ, να γυρίσει στον άξονα και από εκεί να φύγει στα άκρα όπου θα έχει δημιουργηθεί κενό απο το ανέβασμα των αντίπαλων αμυντικών.
Παράλληλα, με το που πήγαινε η μπάλα στους ακραίους αρχικά ήθελε δυνατά τελειώματα προς την εστία, ενώ στη συνέχεια ζητούσε δυνατές συρτές σέντρες ανάμεσα στον αντίπαλο τερματοφύλακα και τον αντίπαλο στόπερ, με αποδέκτη παίκτη που έκανε κίνηση στο δεύτερο δοκάρι.

Leoforos.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News