Στον «αέρα» 7+7 παίκτες και… 5 εκατ. ευρώ από το μπάτζετ!

Στον «αέρα» 7+7 παίκτες και… 5 εκατ. ευρώ από το μπάτζετ!

Παρά το γεγονός ότι μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε εννέα μεταγραφικές κινήσεις (Μπουμάλ, Μέστο, Βιγιαφάνιες, Εβαντζελίστα, Μολέδο, Μαμούτε, Π. Βλαχοδήμος, Ο. Βλαχοδήμος, Λέτο), το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να είναι εξίσου έντονο.

Ο Αντρέα Στραματσόνι σε συνέντευξη στη NOVA είχε μιλήσει τρεις – τέσσερις πρωτοκλασσάτες μεταγραφές και… τέλος, αλλά τα δεδομένα που δημιουργούνται είναι εντελώς διαφορετικά.

[ads2]

Έτσι είναι πολύ πιθανό περισσότεροι από μια… ντουζίνα ποδοσφαιριστές από το υπάρχων ρόστερ ν’ αποτελέσουν παρελθόν, δίχως να υπολογίζονται οι «μικροί» Λάμπρου, Κότσαρης, Αναγνωστόπουλος και Αγγελόπουλος.

Μάλιστα αυτές οι αποχωρήσεις θα μειώσουν σημαντικά το εξοδολόγιο του «τριφυλλιού», το οποίο φυσικά στην πορεία θα ανέβει, με τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.

Ας δούμε για ποιους είναι πιθανό να χτυπήσει η καμπάνα:

ΜΕΝΤΕΣ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ

ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 230.000 ΕΥΡΏ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: –

Ίσως να έχει… ξεχαστεί, αλλά ο Ολλανδός και τη φετινή σεζόν που ήταν βοηθός προπονητή, πληρώνονταν με το συμβόλαιο που είχε ως ποδοσφαιριστής. Έτσι είναι σχεδόν βέβαιο ότι του χρόνου δεν θα συνεχίσει στην ομάδα. Οπότε το συμβόλαιό του δεν θα επιβαρύνει το μπάτζετ.

ΜΑΙΚ ΕΣΙΕΝ

ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 800.000 ευρώ (συν μπόνους)

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: 800.000 (συν μπόνους) – συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο

Ο Παναθηναϊκός είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιδιώξει τη λύση του συμβολαίου του Γκανέζου μέσου. Δεν υπολογίζεται, μετά από μια κάκιστη διαχείριση σε όλα τα επίπεδα. Διοικητικά με την απόκτησή του, ιατρικά και φυσικά προπονητικά, με τον Στραματσόνι να μάς δείχνει τον τρόπο που δεν πρέπει να χειρίζεται μια ομάδα έναν τέτοιον ποδοσφαιριστή.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι πόσα θα καταφέρει να του «κόψει» από τα χρήματα της επόμενης σεζόν, καθώς το συμβόλαιό του είναι κλειστό.

ΓΕΝΣ ΒΕΜΕΡ

ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 280.000 ευρώ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: 280.000 για τρία χρόνια (840.000 ευρώ)

Ο Γερμανός έχει τεθεί εκτός από πλάνων από τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να λύσουν τη συνεργασία. Το «πρόβλημα» έχει να κάνει όχι μόνο με τις φετινές του αποδοχές, αλλά κυρίως με τις 850.000 που έχει να λαμβάνειν για τα επόμενα τρία χρόνια. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρει αυτά τα χρήματα, με το βιογραφικό που έχει και τις δυνατότητές του.

Και σε αυτή την περίπτωση οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν να έχουν την μικρότερη χασούρα.

ΓΙΟΥΡΙ ΜΑΜΟΥΤΕ

ΕΤΗΣΙΟΣ ΚΟΣΤΟΣ: 80.000

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: 160.000

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν έχει ικανοποιήσει και αυτό είναι κάτι που παραδέχτηκε ακόμη και ο Στραματσόνι, αφήνοντάς τον εκτός πλάνων στο τελευταίο ματς του Παναθηναϊκού. Το πιθανότερο είναι να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του από τη Γκρέμιο, γλιτώντας τα χρήματα της επόμενης σεζόν. Ούτε λόγος για τη ρήτρα αγοράς των 5 εκατ. ευρώ!

ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΡΑΝΙΤΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 280.000 ευρώ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: –

Το συμβόλαιο του Κροάτη με τον Παναθηναϊκό ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν. Ο Στραματσόνι λέγεται ότι τον θέλει και του χρόνου, αλλά αυτό είναι κάτι που το λέει ο Ιταλός σε όλους τους παίκτες! Το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει.

ΜΛΑΝΤΕΝ ΠΕΤΡΙΤΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 180.000 ευρώ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: –

Ανάλογη περίπτωση είναι και ο Πέτριτς. Επίσης ολοκληρώνει τη συνεργασία του με τους «πράσινους», επίσης φέρεται να του έχει πει ο Στραματσόνι ότι τον θέλει και του χρόνου στην ομάδα, αλλά το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΣΟΛΗΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 80.000 ευρώ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: –

Με δεδομένο ότι αποκτήθηκαν Γιαννακόπουλος και Βλαχοδήμος, η φετινή σεζόν είναι η τελευταία για τον έμπειρο πορτιέρο στον Παναθηναϊκό. Πάντως όπως έχει δηλώσει ο ίδιος το πιθανότερο είναι αν συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του.

Για αυτή την εφτάδα παικτών είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποχωρήσουν. Έτσι από το μπάτζετ της επόμενης σεζόν θα «σβηστούν» 1.750.000 ευρώ, ενώ άλλα «τόσα» (1,8 εκατ. ευρώ) θα γλιτώσει ο Παναθηναϊκός, εάν καταφέρει και τους διώξει χωρίς αποζημιώσεις! Κάτι που είναι εξαιρετικό δύσκολο για Εσιέν και Βέμερ.

Ωστόσο υπάρχει άλλη μια κατηγορία ποδοσφαιριστών που είναι στον «αέρα» για διάφορους λόγους.

ΣΕΡΧΙΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 800.000

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: 2.400.000 ευρώ

Ο Ισπανός παρ’ ότι ήρθε μετά βαΐων και κλάδων δεν κατάφερε να δείξει την αξία του, πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις. Συγχρόνως τον τελευταίο καιρό, όπως αποκάλυψε το SPORTIT, ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο εγχειρισμένο χέρι.

Στις προθέσεις των «πρασίνων» λέγεται ότι είναι να του «ψαλιδίσουν» τις αποδοχές, αλλά αυτό έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι είναι εξαιρετικό δύσκολο να γίνει. Πάντως θα είναι παράδοξο το πιο ακριβό συμβόλαιο στην ομάδα να είναι στον πάγκο.

Υπάρχει και ένα σενάριο πώλησής του, αν φυσικά καταφέρει να βρει σε άλλη ομάδα τα χρήματα που έχει να λαμβάνει μέχρι το 2019!

ΝΑΝΟ

ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 160.00 ευρώ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: 160.000 ευρώ

Πριν από έναν μήνα ήταν «μέσα» σε όλες τις… μαύρες λίστες που έβγαιναν από το Κορωπί. Ωστόσο, μετά τον τραυματισμό του Πράνιτς, πήρε φανέλα βασικού. Παραμένει άγνωστο ποια θα είναι η εισήγηση του «μεταγραφολάγνου» Στραματσόνι.

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΧΟΥΧΟΥΜΗΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 80.000 ευρώ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: 160.000 (συμβόλαιο δύο ετών)

Ο Έλληνας αμυντικός είχε τεθεί στο περιθώριο από τον Στραματσόνι και πήρε μόλις μία ευκαιρία στο Πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» ποντάρουν στις ικανότητες του, αλλά εάν ο Ιταλός εισηγηθεί τον… δανεισμό του, τότε όλα είναι ανοιχτά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 90.000 ευρώ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: 90.000 ευρώ

Η παρουσία του θα εξαρτηθεί από τις… καραμπόλες που θα γίνουν στα μετόπισθεν. Εάν θεωρήσουμε δεδομένη την παρουσία των Μολέδο, Τελάντερ και… Ταυλαρίδη που ανανέωσε πρόσφατα (!!!), τότε ο Έλληνας αμυντικός θα πρέπει να περιμένει να δει τι θα γίνει με τον Σάντσεθ! Πάντως λέγεται ότι τον θέλει ο Νίκος Νταμπίζας στην Ομόνοια!

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 50.000 ευρώ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: 50.000 ευρώ

Πριν από λίγες εβδομάδες ανανέωσε το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι», για έναν ακόμη χρονο (2017), αλλά είναι πιθανό να δοθεί δανεικός!

Τώρα για ποιο λόγο ανανεώθηκε το συμβόλαιο, είναι κάτι εκτός ποδοσφαιρικής λογικής.

ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 90.000 ευρώ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: 90.000 ευρώ

Με τεράστιες μεταπτώσεις στην απόδοσή του ο ομογενής επιθετικός είναι λογικό να μην είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Ήδη λέγεται ότι ψάχνει για ομάδα στο Βέλγιο.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 100.000 ευρώ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: 200.000 ευρώ (για δύο χρόνια)

Λογικά δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτή τη λίστα, αλλά πριν από λίγες ημέρες ενημέρωσε τον μάνατζέρ του να έχει το… νου του! Είναι από τους αδικημένους του Στραματσόνι και είναι λογικό να ψάχνεται.

Αυτή την εφτάδα ο Παναθηναϊκός την «πληρώνει» 1.370.000 ετησίως. Ωστόσο τα συμβόλαια αρκετών έχουν «βάθος» (κυρίως του Σάντσεθ) και φτάνουν στα 3.150.000 ευρώ.

Οπότε το σύνολο και των δεκατεσσάρων ποδοσφαιριστών κοστίζει ετησίως 3.120.000 ευρώ (στο μπάτζετ της ομάδας), ενώ τα συμβόλαιά τους, εάν εξαντληθούν θα επιβαρύνουν την ΠΑΕ με άλλα 4.950.000 ευρώ!

Sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News