Σοβαρός, δίκαιος και πρακτικός ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Σοβαρός, δίκαιος και πρακτικός ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει τον τρόπο να… αποφεύγει καθετί απρόοπτο με επιτυχία και να αποκομίζει «κέρδη» από κάθε ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Μου έκανε εντύπωση πως η Τσέλσι διέλυσε τις προάλλες, τη Γιουβέντους με 4-0 χωρίς Λουκάκου, Κόβασιτς, Χάβερτζ εξ αρχής, και χωρίς τον Καντέ από το ημίχρονο. Ο Τούχελ είχε τόσο καλά προετοιμασμένες τις «ρεζέρβες» – όπως συνηθίζεται να γράφεται, αν και στους «μπλε» υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός -, είχε τη δυνατότητα να ανοίξει τόσο το ρόστερ, ώστε να επιβαρύνει την ομάδα από το Τορίνο με τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ήττα της ιστορίας της.

Κακή ώρα, ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου είχε σοβαρές ελλείψεις, εκείνες, αρχικά, των Ιωαννίδη και Καρλίτος, δεν χρησιμοποιήθηκε ο «εγκέφαλος» Ρούμπεν, στα «πιτ», ως γνωστόν, βρίσκονται ακόμα, οι Κουρμπέλης και Σένκεφελντ, ενώ και ο Παλάσιος ήταν και εκείνος «ταλαιπωρημένος» το περασμένο διάστημα.

Ο Σέρβος προπονητής έκανε δίκαιες ανακατατάξεις στο ρόστερ, αξιολόγησε με σοβαρότητα τις εβδομαδιαίες επιδόσεις των «πρασίνων» στις προπονήσεις και το αποτέλεσμα τον επιβράβευσε. Από τη στιγμή, που ο Καρλίτος αποχώρησε με τραυματισμό από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, έχει πάρει τρία γκολ από τον Μακέντα, ένα κερδισμένο πέναλτι, ένα γκολ και μια ασίστ από τον Μαουρίσιο, μιάμιση ασίστ από τον Βιγιαφάνιες (μισή… η μπαλιά που προήλθε το πέναλτι στον Αϊτόρ) και αρκετά οφέλη από τον Αϊτόρ. Είναι τρεις ποδοσφαιριστές, που μέχρι πρότινος, θεωρούνταν «παροπλισμένοι»!

Θα έλεγε κανείς πως το βράδυ της Κυριακής η υποχρέωση βγήκε δίχως πολύ άγχος για το Τριφύλλι (παρά το γεγονός πως στο ημίχρονο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στην ισορροπία του «0-0»), και κυρίως, δίχως να δώσει και το 100%, μιας και ακολουθεί το ματς Κυπέλλου και είναι σημαντικό να υπάρξουν αποθέματα ενέργειας μεσοβδόμαδα. Το ματς, επί της ουσίας, έληξε στο 66ο λεπτό και μετέπειτα, πήραν συμμετοχή κι άλλοι θεωρητικά «τρίτοι στην ιεραρχία», οι Μπουζούκης και Χατζηθεοδωρίδης.

Όσον αφορά το ματς της Τετάρτης, δεν πρέπει κανένας να ξεγελαστεί από το «5-1» του α’ γύρου απέναντι στο Βόλο. Ο Αμπασκάλ που αρέσκεται να παίζει ανοιχτά, δεν θα πω πως θα κλειστεί πίσω, αλλά σίγουρα, θα δείξει μια πιο συντηρητική προσέγγιση, γιατί υπάρχει και η ρεβάνς.

Δεν είναι απλό για τον Παναθηναϊκό να βγάλει επιτυχώς, αυτήν την εβδομάδα και το Κύπελλο και το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, αλλά ο σοβαρός Ιβάν ξέρει να παίζει δίκαια και… πρακτικά!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News