Scouting Report: Ελεύθεροι σέντερ φορ για τον Παναθηναϊκό

Scouting Report: Ελεύθεροι σέντερ φορ για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει και για φορ, προκειμένου να πλαισιώσει τον Φεντερίκο Μακέντα, και το newspao.gr σας παρουσιάζει περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το “τριφύλλι”.

Αναλυτικά:

Ζονάτας: Ο Παναθηναϊκός εξετάζει την περίπτωσή του 30χρονου φορ, ο οποίος αποτελεί -με διαφορά- τη καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή. Αρχικά έχει κάνει προετοιμασία φέτος με το Ανόβερο, ενώ έχει παίξει και σε επίσημο παιχνίδι με τους Γερμανούς. Παράλληλα, έχει “δίψα” για ποδόσφαιρο, αφού αποχώρησε προκειμένου να βρει έναν σύλλογο που θα τον πιστέψει και θα του δώσει χρόνο συμμετοχής, ενώ το κασέ του είναι κοντά (λίγο πιο πάνω) από τα πλαίσια των 300.000 ευρώ. Οι συνολικά 260 εμφανίσεις στην καριέρα του με 88 γκολ και 31 ασίστ -μεταξύ άλλων- σε Ανόβερο, Κρουζέιρο, Άλκμααρ, Τορίνο, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ρούμπιν Καζάν και Κορίνθιανς έρχονται να “κλείσουν” το πακέτο.

Γκάρι Χούπερ: Επιθετικός – κίλερ, με 198 γκολ (+ 60 ασίστ) σε 454 παιχνίδια και σπουδαία καριέρα σε Σέλτικ, Νόριτς και Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Ο Άγγλος επιθετικός κυκλοφορεί ελεύθερος, ο Νίκος Νταμπίζας είχε κάνει επαφές μαζί του τόσο στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου φέτος, όσο και πέρσι, ωστόσο υπήρξε χάσμα στο οικονομικό. Εξαιρετική περίπτωση, δεν αποκλείεται να έχει ρίξει το κασέ του προκειμένου να μην μείνει στο “ράφι”. Ενδιαφέρον υπήρξε από την Χαρτς και από ομάδες της Αυστραλίας.

Εμάνουελ Ριβιέρ: Αφήνουμε τις δύο εξαιρετικές περιπτώσεις των Ζονάτας και Χούπερ και προχωράμε στις υπόλοιπες που έχουν + & -. Ξεκινάμε με τον Ριβιέρ, με τον 29χρονο να έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό, ωστόσο σε πρώτη φάση να μην συγκινεί τον Νίκο Νταμπίζα. Ο πρώην παίκτης των Νιουκάστλ, Μονακό, Τουλούζ, Σεν Ετιέν και Οσασούνα, αποχώρησε ως ελεύθερος από την Μετς. Έχει καλά στοιχεία, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι και…”δολοφόνος”.

Μάρκους Πέντερσεν: Προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν (14 γκολ σε 25 ματς) με την Στρόμγκοντσετ στην Νορβηγία και ψάχνει να εξαργυρώσει τις καλές του εμφανίσεις κάπου αλλού. Είναι στις περιπτώσεις που εξετάζει ο Παναθηναϊκός. Στα αρνητικά ότι προέρχεται από τραυματισμό.

Νόρμπερτ Μπαλόνγκ: Τον βάζουμε στη λίστα, καθαρά επειδή ακούστηκε για το “τριφύλλι”. Είναι ελεύθερος από την Παλέρμο, έχει κάνει προετοιμασία, είναι προσιτός, ωστόσο ποτέ δεν είχε καλές σεζόν στην καριέρα του. Χαρακτηριστικός είναι ο απολογισμός του με μόλις 9 γκολ σε 77 εμφανίσεις σε 4 χρόνια επαγγελματικής καριέρας.

Πάουλο Ενρίκε: Ανήκει στους παίκτες που έκαναν καλοκαιρινή προετοιμασία. Ο έμπειρος επιθετικός αποχώρησε από την Ακισάρσπορ πριν λίγες ημέρες και δεν βρίσκεται πίσω σε θέμα φυσικής κατάστασης. Στα 30 του, ο πρώην παίκτης των -μεταξύ άλλων – Χέερενφεεν, Παλμέιρας, Εστορίλ και Τράμπζονσπορ έχει σημειώσει 97 γκολ (+48 ασίστ) σε 319 επίσημες εμφανίσεις με συλλόγους.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News