Ράις για Παναθηναϊκό: Ίδια κοψιά με Σάικς, Τζάκσον

Ράις: "Θα είναι η τελευταία μου χρονιά"

Ο Ταϊρίς Ράις δείχνει να το σκέφτεται να παρατείνει την καριέρα του για άλλο ένα χρόνο (την άνοιξη ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα έπαιζε ξανά μπάσκετ) και στον Παναθηναϊκό τον έχουν στα υπόψη τους.

Το φοβερό είναι ότι ο Αμερικανός έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τους Τζάκσον, Σάικς. Είναι scoring guard και όχι τόσο δημιουργικός, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι θέλει την μπάλα στα χέρια.

Διαβάζονται περισσότερο τώρα…

Αλαφούζος: Όχι στην πώληση, ναι σε συμπαίκτες για την ΠΑΕ

Πάλι καλά που οι οπαδοί δεν έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους!

Φρουτάκια με Εφτάρια – δωρεάν παιχνίδι και σε ποια καζίνο θα τα βρείτε |21+

Είναι λειτουργικός σε αυτό το κομμάτι, δεν είναι από τους παίκτες που περιμένει την ομάδα να δουλέψει για εκείνον. Θα φροντίσει να φτιάξει ο ίδιος τις συνθήκες για να εκτελέσει, κατά βάση με σουτ μετά από ντρίμπλα. Προσπαθεί να δημιουργήσει χώρο για να εκτελέσει (ή να προκαλέσει ανισορροπία στον προσωπικό του αντίπαλο) με απότομες αλλαγές κατεύθυνσης.

 

Σε αυτό τον βοηθάει το γεγονός πως έχει πολύ γρήγορη σταυρωτή ντρίμπλα, από το αριστερό στο δεξί. Είναι πιο δυνατός στο αριστερό χέρι, γι αυτό οι διεισδύσεις του γίνονται κυρίως από τον αριστερό διάδρομο. Δεν φοβάται την επαφή με τον αντίπαλο ψηλό, πηγαίνει μέχρι μέσα στις διεισδύσεις του. Απέναντι σε ψηλότερα και πιο βαριά κορμιά, επιδιώκει να παίξει με τα πόδια. Είναι καλός σουτέρ μετά από ντρίμπλα. Off dribble είναι τα περισσότερα σουτ που παίρνει, σε σχέση με τα spot up.

Το report του φανερώνει ένα παιδί που ζει κι αναπνέει για να σκοράρει, είναι καλύτερος αμυντικός από Τζάκσον, Σάικς αλλά δεν παύει να είναι κι αυτός κοντός (1.85), κάτι που σημαίνει πως οι αντίπαλοι θα τον σημαδεύουν, plus ότι δεν βιώνει και την πρώτη του νιότη!

Δημήτρης Στρατής


Eλέγξτε επίσης

Την έβαλε στο (αερο)πλάνο... του!

Την έβαλε στο (αερο)πλάνο… του!

Ο Παναθηναϊκός, όχι απλά πέτυχε το ζητούμενο απέναντι στη Φενέρ, αλλά έδειξε ανωτερότητα σε όλους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.