Ράις για Παναθηναϊκό: Ίδια κοψιά με Σάικς, Τζάκσον

Ράις: "Θα είναι η τελευταία μου χρονιά"

Ο Ταϊρίς Ράις δείχνει να το σκέφτεται να παρατείνει την καριέρα του για άλλο ένα χρόνο (την άνοιξη ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα έπαιζε ξανά μπάσκετ) και στον Παναθηναϊκό τον έχουν στα υπόψη τους.

Το φοβερό είναι ότι ο Αμερικανός έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τους Τζάκσον, Σάικς. Είναι scoring guard και όχι τόσο δημιουργικός, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι θέλει την μπάλα στα χέρια.

Είναι λειτουργικός σε αυτό το κομμάτι, δεν είναι από τους παίκτες που περιμένει την ομάδα να δουλέψει για εκείνον. Θα φροντίσει να φτιάξει ο ίδιος τις συνθήκες για να εκτελέσει, κατά βάση με σουτ μετά από ντρίμπλα. Προσπαθεί να δημιουργήσει χώρο για να εκτελέσει (ή να προκαλέσει ανισορροπία στον προσωπικό του αντίπαλο) με απότομες αλλαγές κατεύθυνσης.

 

Σε αυτό τον βοηθάει το γεγονός πως έχει πολύ γρήγορη σταυρωτή ντρίμπλα, από το αριστερό στο δεξί. Είναι πιο δυνατός στο αριστερό χέρι, γι αυτό οι διεισδύσεις του γίνονται κυρίως από τον αριστερό διάδρομο. Δεν φοβάται την επαφή με τον αντίπαλο ψηλό, πηγαίνει μέχρι μέσα στις διεισδύσεις του. Απέναντι σε ψηλότερα και πιο βαριά κορμιά, επιδιώκει να παίξει με τα πόδια. Είναι καλός σουτέρ μετά από ντρίμπλα. Off dribble είναι τα περισσότερα σουτ που παίρνει, σε σχέση με τα spot up.

Το report του φανερώνει ένα παιδί που ζει κι αναπνέει για να σκοράρει, είναι καλύτερος αμυντικός από Τζάκσον, Σάικς αλλά δεν παύει να είναι κι αυτός κοντός (1.85), κάτι που σημαίνει πως οι αντίπαλοι θα τον σημαδεύουν, plus ότι δεν βιώνει και την πρώτη του νιότη!

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News