Πρίφτης: «Μίλησα με Παναθηναϊκό»

Πρίφτης: Σχολίασε τα σενάρια για Παναθηναϊκό!

Ο προπονητής της Ούνικς μίλησε για τις συζητήσεις που είχε με τον Παναθηναϊκό, αλλα και τους λόγους που δεν ήρθε στο Τριφύλλι.

Αναλυτικά όσα είπε…

Για την επιτυχία στο Eurocup: «Όμορφο συναίσθημα. Η ολοκλήρωση ενός κύκλου. Δουλέψαμε τέσσερα χρόνια με πρόγραμμα. Διατηρήσαμε ίδια ομάδα με ορισμένες προσθαφαιρέσεις που μας έδιναν το κάτι παραπάνω. Ο βασικός μας στόχος επετεύχθη και πλέον κοιτάμε να πάρουμε το τρόπαιο».

Για τον Άρη: «Η τρίχρονη ζωή μου στη Θεσσαλονίκη με έχει σημαδέψει. Αισθάνομαι πολλά για τον Αρη. Ιδιαίτερη και δύσκολη ομάδα και με βοήθησε να αντιμετωπίζω δυσκολίες. Ηταν ένας προθάλαμος για κάτι μεγαλύτερο. Ευχαριστώ τον Αρη».

Για την ελληνική παροικία στο Καζάν: «Είναι όμορφο που είμαστε αρκετοί Έλληνες. Είμαστε φίλοι και μετά συνεργάτες, έχουμε καλή χημεία μεταξύ μας, αλλά έχω και πολλούς Ρώσους συνεργάτες. Απολαμβάνουμε τη δουλειά μας και σε μία δύσκολη ζωή αν δεν έχεις αυτά τα συστατικά δεν επιβιώνεις εύκολα».

Για το αν είναι υπερβολικά υπέρ της πειθαρχίας: «Υπήρχε επιρροή στη γενιά μου με συμπεριφορές για τις οποίες δεν είμαι πλέον περήφανος. Είμαι ένας άνθρωπος με αρχές, υποστηρίζω κάποια πράγματα, αλλά είμαι ευέλικτος. Η δουλειά μας θέλει συνεργασία κι επικοινωνία. Είμαι διαλλακτικός, αλλά διατηρώ τις αρχές που πρέπει να υπάρχει στη δουλειά μας».

Για τον δρόμο που ακολούθησε: «Δεν έχω παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Ακολούθησα έναν δύσκολο δρόμο, αλλά ήταν πιο σταθερός. Νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το τάιμινγκ είναι πολύ σημαντικό στη δουλειά μας. Είχα ευκαιρίες, αλλά δεν ήταν καλό το τάιμινγκ. Είμαι ευλογημένος. Υπάρχουν καλύτεροι προπονητές από μένα, αλλά το τάιμινγκ παίζει σημαντικό ρόλο».

Για το αν του έκανε κρούση ο Παναθηναϊκός πριν την πρόσληψη του Κάτας: «Προέκυψε πιθανότητα πριν καιρό. Προφανώς είναι από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Θα ήταν πολύ σημαντικό κάποια στιγμή να βρεθώ. Είχα επικοινωνία, συζητήσαμε και κρίναμε πως ήταν καλύτερο να μείνω εδώ. Τα έφερε έτσι η ζωή κι αισθάνομαι δικαιωμένος. Έχω άγχος να πάμε μέχρι τέλος, αλλά αναμφίβολα ο βασικός στόχος έχει επιτευχθεί».

Για το συμβόλαιο του χρόνου: «Η πολιτική της ομάδας είναι το συμβόλαιο για 1+1 χρόνια. Θα συζητηθεί αλλά δεν είναι του παρόντος. Πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος στη δουλειά μου».

Για το αν στην Ελλάδα θα άντεχε τέσσερα χρόνια στον ίδιο πάγκο: «Τα τρία χρόνια στον Άρη είναι περισσότερα. Δεν επιβιώνεις εύκολα στον Αρη. Ούτε η Ούνικς είναι. Έχουμε κώδικα επικοινωνίας με τον πρόεδρο. Συνήθως μένω για αρκετό καιρό. Τα τελευταία εφτά χρόνια έχω δουλέψει σε δύο ομάδες».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News