Πως ο Στράμα πίστεψε στον Βίγια

Πως ο Στράμα πίστεψε στον Βίγια

Ο Λούκας Βιγιαφάνες έλαμψε με την απόδοσή του στο Βίγκο και ως φυσική απόρια αυτής, πήρε τα εύσημα από τον προπονητή του.

Ο Αντρέα Στραματσόνι στην μέχρι τώρα αγωνιστική πορεία του Παναθηναϊκού δεν είχε δώσει πολλές ευκαιρίες στον Αργεντινό. Θεωρούσε πως ο Βιγιαφάνες διαθέτει εξαιρετικά προσόντα στο γήπεδο, αλλά ότι παράλληλα χρειάζεται δουλειά. Ο Ιταλός τεχνικός έβλεπε ξεκάθαρα πως το βασικό του προσόν είναι η τεχνική του κατάρτιση. Την ίδια ώρα όμως είχε και ενδοιασμούς, σε ότι αφορά το τακτικό σκέλος, το πως κινείται δηλαδή ο παίχτης στο γήπεδο.

Ένα ερωτηματικό για τον Στραματσόνι, ως Ιταλός είναι λάτρης της καλής άμυνας, ήταν και η ανασταλτική συμπεριφορά του Λούκας, ο οποίος σε ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο ξεδίπλωνε τα πλούσια ποδοσφαιρικά προσόντα του. Όταν όμως η ομάδα αμυνόταν δε μπορούσε να ακολουθήσει με την ίδια ευκολία τον ρυθμό.

[ads2]
Όλοι οι παραπάνω ενδοιασμοί όμως καταρρίφθηκαν. Ο Λούκας Βιγιαφάνες έπιασε την μεγάλη ευκαιρία που του ‘δωσε ο προπονητής του (ελέω και των σημαντικών απουσιών) και πιστοποίησε την ανοδική του πορεία με την λαμπερή του εμφάνιση στο Βίγκο.

Οι δηλώσεις του Στραματσόνι ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα της εξαιρετικής εμφάνισης του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, που το βασικότερο είναι ότι θα ξεκινήσει και ως βασικός στο αυριανό παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα. Πλέον, αν συνεχίσει να δουλεύει με τους ίδιους ρυθμούς, το μέλλον του ανήκει καθώς δείχνει να ”κερδίζει” τον προπονητή του.

Μερικές από τις δηλώσεις του Ιταλού τεχνικού:

«Θέλω να σταθώ στην απόδοση του Βιγιαφάνιες, ο οποίος βελτιώθηκε πολύ. Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει για να γίνει καλύτερος αποτελεί παράδειγμα για την ομάδα».

 

Πριν από το παιχνίδι με την Θέλτα, ο Βιγιαφάνες είχε μικρό χρόνο συμμετοχής. Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό αγωνίστηκε για 16 λεπτά. Με τον ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίστηκε 60 λεπτά. Με τον Παναιτωλικό πέρασε ξανά ως αλλαγή για 32 λεπτά και στο παιχνίδι με τον Άγιαξ για 35 λεπτά.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News