Ποιο Μουντιάλ - Επέστρεψε με... τριάρα ο Παναθηναϊκός (vids)

Ποιο Μουντιάλ - Επέστρεψε με... τριάρα ο Παναθηναϊκός (vids)

Δε χαμπαριάζει από την ώρα διεξαγωγής, δε χαμπαριάζει από απουσίες, δε χαμπαριάζει από… Μουντιάλ, η αρμάδα του Γιοβάνοβιτς έπαιξε μπαλάρα απέναντι στη Χάποελ Μπερ Σεβά που βρέθηκε στο «τερέν» σε ρόλο… κομπάρσου. Πολλαπλά κέρδη για το Τριφύλλι, σκόραραν Σαβιέρ, Σιδεράς και Πούγγουρας!

Η πρώτη τελική στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 11ο λεπτό έπειτα από ωραία εναλλαγή Μπερνάρ – Χουάνκαρ και τελείωμα του Ισπανού αρκετά ψηλά πάνω από την εστία του Χάρους. Τρία λεπτά αργότερα, πάλι ο Βραζιλιάνος βρήκε εντός της περιοχής τον Καμπετσή, αλλά ο τελευταίος δεν εκτέλεσε.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Χάποελ Μπερ Σεβά στην πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθειά της βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Σελμανί να «εκτελεί» τον Λοντίγκιν με σουτ εντός της περιοχής μπροστά στον Μάγκνουσον.




Η απάντηση για τον Παναθηναϊκό θα έρθει στο 40ό λεπτό με τον Αντόνιο Σαβιέρ να πιάνει ένα γεμάτο αριστερό σουτ και να στέλνει με δύναμη τη μπάλα στη γωνία του Χάρους για το 1-1 έπειτα από πάσα του Πέρεθ.




Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβαλε στο ματς τους Μπρινιόλι, Κρυπαράκο, Βαγιαννίδη, Σάντσες, Πούγγουρα και Τσέριν στις θέσεις των Λοντίγκιν, Κώτσιρα, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Πέρεθ και Μπερνάρ.

Ο Καμπετσής σημείωσε την πρώτη τελική του Τριφυλλιού με τη… νέα ενδεκάδα στο 56ο λεπτό, όμως, το σουτ που επιχείρησε, κόντραρε και έφθασε δίχως δύναμη στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των τυπικά φιλοξενούμενων. Ο Σουλεϊμάνοφ «απάντησε» για τη Μπερ Σεβά στο 59′, όμως, ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε άλλες τρεις αλλαγές με τους Σπόραρ, Σιδερά και Συμεωνίδη να αντικαθιστούν τους Καμπετσή, Σάρλια και Σαβιέρ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Σάντσες συνέκλινε προς τον άξονα και «απείλησε» από μακρινή απόσταση. Σημαντική ευκαιρία έχασε ο Σουλεϊμάνοφ για τη Μπερ Σεβά στο 67ο λεπτό. Το «αστέρι» των Ισραηλινών έπιασε σουτ από κοντινή απόσταση, αλλά ο Μπρινιόλι να «καθάρισε» εντυπωσιακά. Ο ίδιος παίκτης έκανε 3η τελική στο παιχνίδι, όταν από σέντρα σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ιταλού γκολκίπερ.

Το Τριφύλλι διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μια πεντακάθαρη φάση, όπου ο Κυριόπουλος δέχθηκε χέρι αντιπάλου στο πρόσωπο εντός της περιοχής. Στο 71ο λεπτό ο Σιδεράς με κεφαλιά «υπέγραψε» την ανατροπή του Παναθηναϊκού από ωραία εκτέλεση φάουλ του Τσέριν. Ο Παναθηναϊκός έψαξε για τρίτο γκολ με προσπάθειες των Κρυπαράκο και Τσόκαϊ.




Στο 80′ ο Σπόραρ έκανε τρομερή ατομική προσπάθεια και σούταρε με το δεξί, όμως, ο αντίπαλος γκολκίπερ πραγματοποίησε φανταστική απόκρουση. Τελικά το τρίτο γκολ θα έρθει από τον Πούγγουρα με κεφαλιά στην ανυπεράσπιστη εστία. Ο Κυριόπουλος αντιμετώπισε πρόβλημα πέντε λεπτά πριν τη λήξη με τον Σαβιέρ να επιστρέφει στον αγώνα. Στο 90+1 ο Σπόραρ δεν κατάφερε να πετύχει κι αυτός ένα τέρμα στη φιλική συνάντηση σε μια ακόμη καλή περίπτωση.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Μάγκνουσον, Σάρλια, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Τσόκαϊ, Μπερνάρ, Κυριόπουλος, Σαβιέρ, Καμπετσής.

Χαποέλ Μπερ Σεβά: Χάρους, Νταντιά, Αμπού, Μπλόριαν, Αβίβ, Γκορντάνα, Ελίας, Ανσά, Παούν, Γιοσέφι, Ιτάι



Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News