Παναθηναϊκός: «Ανακούφιση» στον Τύπο της Ολλανδίας για την πρόκριση του Άγιαξ!

Ο ολλανδικός Τύπος μία μέρα την πρόκριση του Άγιαξ στα playoffs του UEFA Europa League σχολίασε τα γεγονότα που έγιναν στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός: Συμπλήρωσε κάρτες ο Μαντσίνι, χάνει το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι

Ο Άγιαξ κατάφερε ν’ αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στη διαδικασία των πέναλτι και να πάρει εκείνος την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του UEFA Europa League.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ολλανδικός Τύπος δε στάθηκε στα σχόλια που έκανε στην εμφάνιση του «Αίαντα», αλλά στο θρίλερ που είδαμε στη ρώσικη ρουλέτα, η οποία διήρκησε 25 λεπτά και συνολικά εκτελέστηκαν 34 πέναλτι!

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ολλανδικός Τύπος:

«Τρελό! Ο Πασβίρ, ο μεγάλος ήρωας στην απίστευτη κορύφωση», γράφει η «Algemeen Dagblad», η οποία προσθέτει πώς «ο Άγιαξ θα έπρεπε να είχε κερδίσει τον αγώνα πολύ νωρίτερα».

Η AD επισημαίνει: «Εκτός από τον Μπάας, ο Κροάτης Σούταλο δεν έκανε ούτε ένα λάθος. Στιβαρός στις μονομαχίες, ακριβής στις πάσες του και καθοριστικός στα πέναλτι».

«Ο Πασβίρ γελάει τελευταίος» τιτλοφορεί η «De Telegraaf», η οποία δεν παραλείπει να «επιπλήξει» τον προπονητή του Άγιαξ, Φραντσέσκο Φαριόλι: «Προφανώς το συμπέρασμα του – με την καλή έννοια του όρου – Ιταλού ήταν ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να περιοριστεί χωρίς τους παίκτες-κλειδιά της ομάδας», (σ.σ. αναφέρει μη χρησιμοποίηση των Μπράιαν Μπρόμπι και Στίβεν Μπέρχβάιν στο αρχικό σχήμα).

«Πρωτοφανής και σπάνια ήταν αυτή η κατάληξη στην Johan Cruijff Arena», περιγράφει η «De Volkskrant» και συνεχίζει: «Όλα αυτά τα πέναλτι! Πέντε αποκρούσεις από τον τερματοφύλακα Ρέμκο Πασβίρ, η τελευταία εκ των οποίων σε προσπάθεια του πρώην παίκτη της Φέγενορντ, Τόνι Βιλένα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr