Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από μια ήττα – Τι δεν λειτουργεί
Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη έφερε ξανά στην επιφάνεια τις αμυντικές αδυναμίες και την έλλειψη σταθερότητας που παρουσιάζει η ομάδα.
Το θέμα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι μόνο ότι έχασε από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ήττες θα έρθουν μέσα στη σεζόν, ακόμη και σε παιχνίδια που θεωρητικά μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο. Εκείνο που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή είναι ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται το τελευταίο διάστημα.
Οι «πράσινοι» είχαν δείξει στο ξεκίνημα ότι μπορούν να παίξουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου, με ένταση, συνεργασίες και καλύτερη ισορροπία στις δύο πλευρές του παρκέ. Στα τελευταία παιχνίδια, όμως, αυτή η εικόνα έχει αλλάξει αρκετά και οι δυσκολίες δεν περιορίζονται σε έναν συγκεκριμένο τομέα.
Το μεγαλύτερο καμπανάκι για την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού χτύπησε στην άμυνα. Οι 101 πόντοι που σημείωσε ο Άρης δεν είναι ένας αριθμός που μπορεί να περάσει απαρατήρητος, ειδικά για ένα σύνολο με τόσο μεγάλες απαιτήσεις και υψηλούς στόχους.
Οι γηπεδούχοι βρήκαν αρκετές φορές χώρους για να επιτεθούν, εκμεταλλεύτηκαν τις αργές αντιδράσεις και δημιούργησαν καταστάσεις που έβαλαν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα του Τριφυλλιού. Το πρόβλημα, επομένως, δεν ήταν μόνο η αποτελεσματικότητα του αντιπάλου, αλλά και οι ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.
Ούτε στην επίθεση υπάρχει η απαιτούμενη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει παίκτες που μπορούν να σκοράρουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ωστόσο αρκετές κατοχές καταλήγουν να εξαρτώνται περισσότερο από την ατομική τους ποιότητα παρά από μια οργανωμένη συνεργασία.
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει μπροστά του μια κατάσταση που απαιτεί παρεμβάσεις. Δεν αρκεί να βρεθεί ένας παίκτης σε καλή βραδιά ή να μπουν μερικά δύσκολα σουτ. Χρειάζεται να επιστρέψει η συνοχή, κυρίως στην άμυνα, ώστε η ομάδα να μην είναι αναγκασμένη να κυνηγά συνεχώς μεγάλα σκορ.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Νέα πρόβλεψη στο Conference: 14ος ο Παναθηναϊκός - Τι σημαίνει αυτό για τη συνέχεια
- Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από μια ήττα – Τι δεν λειτουργεί
- Παναθηναϊκός: Ρεκόρ προσέλευσης, πόσοι βρέθηκαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Παναθηναϊκός: Η κίνηση-ματ του Νίστρουπ που «διέλυσε» το πλάνο της ΑΕΚ
- Βαϊμάκης: «Έσπασε σε τρία κομμάτια το α' ημίχρονο ο Νίστρουπ» - Η ατάκα για Ηλιόπουλο