Άρης-Παναθηναϊκός 101-91: Κριτική και βαθμολογία των παικτών
Οι 22 πόντοι του Γκέρσον Γιαμπουσέλε και η προσπάθεια του Ματίας Λεσόρ δεν ήταν αρκετά για τον Παναθηναϊκό, που παρουσίασε σημαντικές αδυναμίες απέναντι στον Άρη.
Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 101-91 στη Θεσσαλονίκη, σε ένα παιχνίδι όπου οι ατομικές επιδόσεις των παικτών του είχαν μεγάλες διαφορές. Κάποιοι προσπάθησαν να κρατήσουν την ομάδα κοντά στο σκορ, ενώ άλλοι έμειναν αρκετά μακριά από τα συνηθισμένα τους επίπεδα.
Η αμυντική εικόνα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που δέχθηκε 101 πόντους και δεν κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης.
Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 20 λάθη, μόλις 33 ριμπάουντ και 25/37 βολές. Παρά το καλό ποσοστό στα τρίποντα (12/27), δεν μπόρεσε να πάρει το αποτέλεσμα.
Η κριτική και η βαθμολογία των παικτών
Γκερσόν Γιαμπουσέλε – 7,5/10
Πρώτος σκόρερ με 22 πόντους και εξαιρετικός από την περιφέρεια με 5/8 τρίποντα. Ήταν από τους λίγους που έδωσαν σταθερές επιθετικές λύσεις, όμως τα τέσσερα λάθη και το 1/5 στις βολές του στέρησαν έναν ακόμη καλύτερο βαθμό.
Ματίας Λεσόρ – 7,5/10
Από τους καλύτερους του Παναθηναϊκού, με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα. Είχε 4/5 δίποντα και 8/9 βολές, προσφέροντας σημαντική βοήθεια κοντά στο καλάθι. Τα τέσσερα λάθη ήταν το αρνητικό της εμφάνισής του.
Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις – 7/10
Θετική παρουσία στην επίθεση με 17 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά, καθώς μέτρησε 6/8 σουτ εντός πεδιάς. Πέρασε σχεδόν 36 λεπτά στο παρκέ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν περισσότερη βοήθεια και στο κομμάτι των ριμπάουντ.
Σιλβέν Φρανσίσκο – 6,5/10
Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 20 πόντους και 5 ασίστ, αποτελώντας βασική επιθετική επιλογή. Παρ’ όλα αυτά, τα 4/11 σουτ, οι πέντε χαμένες βολές και τα τέσσερα λάθη δεν του επέτρεψαν να κάνει μια πραγματικά ολοκληρωμένη εμφάνιση.
Παναγιώτης Καλαϊτζάκης – 4/10
Αγωνίστηκε για περίπου 11 λεπτά και σημείωσε 3 πόντους. Δεν πήρε πολλές προσπάθειες στην επίθεση, ενώ η συνολική του παρουσία δεν ήταν αρκετή για να επηρεάσει ουσιαστικά την εξέλιξη της αναμέτρησης.
Μπράνκου Μπάντιο – 4/10
Έμεινε στους 5 πόντους σε σχεδόν 19 λεπτά συμμετοχής. Είχε 3 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μία τάπα, όμως υπέπεσε σε πέντε φάουλ και δεν μπόρεσε να προσφέρει την επιπλέον βοήθεια που χρειαζόταν η περιφέρεια.
Ντίνος Μήτογλου – 3/10
Περιορισμένη προσφορά από τον Έλληνα φόργουορντ, που πέτυχε μόλις 2 πόντους με 1/3 σουτ. Μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ και μοίρασε δύο ασίστ, αλλά χρεώθηκε και με τέσσερα φάουλ σε λιγότερο από οκτώ λεπτά.
Κώστας Σλούκας – 5/10
Πολύ κακή βραδιά για τον αρχηγό, που έμεινε άποντος σε 12 λεπτά συμμετοχής. Είχε μόλις μία τελική προσπάθεια, μία ασίστ και δύο λάθη, ενώ το -16 στο διάστημα που βρέθηκε στο παρκέ αποτυπώνει τη δύσκολη παρουσία του.
Κέντρικ Ναν – 5/10
Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Αμερικανός, που τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 6 πόντους και 1/7 σουτ. Είχε 0/3 τρίποντα και πέντε φάουλ, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα στις κρίσιμες στιγμές. Οι πέντε ασίστ ήταν το θετικό στοιχείο της εμφάνισής του.
Δεν αγωνίστηκαν: Δημήτρης Μωραΐτης, Γιάννης Κουζέλογλου, Λευτέρης Μαντζούκας.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Ομπράντοβιτς: Οι δηλώσεις μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη
- Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Ο Τεττέη το «κάρφωσε» στον Μπρινιόλι - Δείτε το γκολ (vid)
- Χαμηλά ο Παναθηναϊκός: Η βαθμολογία της Basket League μετά την ήττα από τον Άρη
- Οι πόντοι των παικτών μετά το Άρης - Παναθηναϊκός 101-91
- Άρης-Παναθηναϊκός 101-91: Κριτική και βαθμολογία των παικτών