Πρίντεζης: «Δεν θα ήταν δίκαιο να μπω στο ΟΑΚΑ ως πρόεδρος της ΕΟΚ» (vid)

Ο Γιώργος Πρίντεζης αποκάλυψε ότι δέχτηκε πρόταση να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΟΚ, εξηγώντας γιατί απάντησε αρνητικά και πώς η ταύτισή του με τον Ολυμπιακό επηρέασε την απόφασή του.

Πρίντεζης: «Δεν θα ήταν δίκαιο να μπω στο ΟΑΚΑ ως πρόεδρος της ΕΟΚ» (vid)

Ο Γιώργος Πρίντεζης αποκάλυψε πως δέχτηκε πρόταση από συγκεκριμένα πρόσωπα, προκειμένου να εμπλακεί ενεργά στα διοικητικά της ΕΟΚ και να διεκδικήσει την προεδρία της Ομοσπονδίας, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε σε αυτή την κίνηση.

Μιλώντας στο podcast «EuroLeague Legends» του Eurohoops, ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού τόνισε πως η μακρόχρονη σύνδεσή του με τους «ερυθρόλευκους» αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στην απόφασή του.

Όπως εξήγησε, έπειτα από 20-22 χρόνια παρουσίας στον σύλλογο, δεν θα θεωρούσε σωστό να αναλάβει έναν τόσο θεσμικό ρόλο, καθώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί ζήτημα ως προς την αντικειμενικότητα και την αποδοχή του από τους φιλάθλους των υπόλοιπων ομάδων.

Για να βλέπεις περισσότερο Παναθηναϊκό στα αποτελέσματα αναζήτησης
Πρόσθεσε Newspao.gr στο Google

Ο Πρίντεζης υπογράμμισε πως, παρά την τιμητική πρόταση, δεν αισθανόταν ότι θα μπορούσε να υπηρετήσει τον ρόλο του προέδρου της ΕΟΚ χωρίς να δημιουργούνται σχετικές εντυπώσεις, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την παρουσία του στο ΟΑΚΑ μπροστά σε χιλιάδες φίλους του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Με τιμά το ενδιαφέρον που έδειξαν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι μου πρότειναν να ασχοληθώ με τα κοινά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και να αναλάβω ηγετικό ρόλο. Υπήρξε πράγματι πρόταση από ορισμένα πρόσωπα να είμαι υποψήφιος για τη θέση. Ωστόσο, υπάρχει κάτι μέσα μου… Είμαι Ολυμπιακός και αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θεωρώ ότι θα ήταν δίκαιο ένας άνθρωπος που έχει συνδεθεί τόσο στενά με έναν σύλλογο για 20-22 χρόνια να αναλάβει την προεδρία της Ομοσπονδίας.

Τα κριτήριά μου θα ήταν σίγουρα αντικειμενικά και θα έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να είμαι δίκαιος απέναντι στις ακαδημίες, στα προγράμματα ανάπτυξης νέων αθλητών και σε κάθε πτυχή του αθλήματος.

Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν σαν να μπαίνω στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε 20.000 φίλους του Παναθηναϊκού, ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ενώ επί 20 χρόνια έχω ταυτιστεί με τον μεγαλύτερο αντίπαλό τους. Αυτό δεν μου κάθεται καλά, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πώς θα μπορούσε να εκληφθεί, ακόμη και υποσυνείδητα, από τους φιλάθλους».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr