Καρπετόπουλος: «Η κίτρινη στον Άμραμπατ δεν χωράει συζήτηση»

Σπάθας: «Δεν παρεμποδίζει ξεκάθαρα τον Σάρλια ο Ελ Αραμπί - Κανονικό το γκολ του Ολυμπιακού!» (vid)

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος, σχολιάζει τους… κανόνες σχετικά με τις κίτρινες κάρτες και παίρνει θέση για τον Άμραμπατ.

Αναλυτικά όσα γράφει στη Sportday:

Η επίκληση και συνήθως η ερμηνεία ενός κανονισμού είναι ένας συνηθισμένος φερετζές για να δικαιολογηθεί συνήθως μια σκανδαλώδης απόφαση διαιτητή.

Στην περίπτωση της επίδειξης κίτρινης κάρτας τα περί υποσχόμενης επίθεσης κτλ. αναφέρονται για έναν μόνο λόγο: για να ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις στις οποίες ένας παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει το χέρι του από ένστικτο ενώ η μπάλα πρόκειται να καταλήξει άουτ.

Ο κανονισμός δεν μπορεί να κάνει ειδική αναφορά σε περιπτώσεις που δεν βγαίνει κίτρινη κάρτα διότι αυτές είναι πολλές.

Η αναφορά στην «υποσχόμενη επίθεση» απλά προσδιορίζει ότι κάθε χέρι που διακόπτει μια φάση πρέπει να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα για τον απλούστατο λόγο ότι στο ποδόσφαιρο σχεδόν όλες οι φάσεις είναι δυνατό να οδηγήσουν σε υποσχόμενες επιθέσεις.

Γι’ αυτό άλλωστε τιμωρείται με κίτρινη ένας επιθετικός που βάζει το χέρι του τη στιγμή που ο τερματοφύλακας προσπαθεί να παίξει γρήγορα.

Η κίτρινη κάρτα στον Άμραμπατ δεν είναι ζήτημα κανονιστικής ερμηνείας -είναι κάτι για το οποίο δεν χωράει συζήτηση. Ο παίκτης χρησιμοποιεί το χέρι του και διακόπτει μια συνεργασία μεταξύ δύο αντιπάλων. Υπάρχει επίσης και κάτι ακόμα που έχει πλάκα.

Κάθε φορά που οι ομάδες προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις βρίσκουν μια φάση που έχει συμβεί κάπου στον κόσμο και τη χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν ή να καταδικάσουν αποφάσεις διαιτητών- ανάλογα με το τι βολεύει.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News