Περιμένοντας να δούμε μαζί Χεζόνια - Νέντοβιτς

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα: Η κριτική των πρασίνων

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι σε άλλο επίπεδο πια, τα οικονομικά και η κατεύθυνση με την οποία στελεχώνεται είναι τελείως διαφορετικά, πλέον με λιγότερο αποθεματικό απαιτείται περισσότερη εξειδίκευση σε τομείς όπως η ανάπτυξη νέων παικτών και το scouting για να επιβιώσεις.

Όμως επειδή ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας δύσκολα θα γίνει …Παρτιζάν (σύλλογος που βασιζόταν στην παραγωγή και εξειδίκευση πιτσιρικάδων), πάντα θα είναι καλοδεχούμενοι αθλητές με την αύρα των Μάριο Χεζόνια και Νεμάνια Νέντοβιτς.

Έίναι βαριά η κληρονομιά των ευρωπαϊκών και ασήκωτες οι φανέλες ακόμα και σε χρονιές μεταβατικές. Έστω και με το μπάτζετ στα Τάρταρα, ακόμα και με ήττες από Περιστέρια, Προμηθέες και Λαύρια η ελληνική λίγκα δεν τρομάζει (αυτό δα έλειπε!) κανονιέρηδες με την εμπειρία, την αίσθηση του παιχνιδιού και το μπασκετικό IQ των τέως Γιουγκοσλάβων.

Αμφότεροι είναι πολύ καλοί για την ελληνική λίγκα κι είναι φανερό. Ειδικά ο Χεζόνια παρά την πολύμηνη αποχή του από τους αγώνες διατηρεί καλοπροπονημένο κορμί και ταχύτητα σε ικανοποιητικό επίπεδο λόγω της θητείας του στο ΝΒΑ, με τον αντίκτυπο να είναι εμφανής στη χαμηλότερης ταχύτητας Basket League.

Ο Οντέτ Κάτας βλέπει τι μπορεί να κάνει ο Κροάτης και τον αξιοποιεί με διάφορους τρόπους έχοντας του δώσει ελευθερία κινήσεως στο παρκέ. Αρκετό παιχνίδι με μπάλα στα χέρια, σκριν για να εκτελέσει στο τρανζίσιον, one on one καταστάσεις, πρόκειται για αθλητή καλό στο να φτιάχνει μόνος τον δικό του χώρο για να εκτελέσει. Αθλητής ίδιων χαρακτηριστικών με το Νέντοβιτς η συνύπαρξη των οποίων μας καθηλώνει και μας κάνει ανυπόμονους να τους δούμε στο παρκέ.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News