Παπαγιάννης: «Ήμουν σίγουρος για τον Γκιστ»

Παπαγιάννης: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες...»

O Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε στη Euroleague Greece μετά τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα και τόνισε πως περίμενε την εξαιρετική εμφάνιση του Τζέιμς Γκιστ, ενώ στάθηκε στην απόδοση του Νικ Καλάθη.

«Βελτιώσαμε πάρα πολύ τα ριμπάουντ, δεν αφήσαμε να πάρουν όσα ριμπάουντ πήραν στο πρώτο δεκάλεπτο και σίγουρα ήταν ένα πολύ κομβικό σημείο για μας. Βγήκαμε στον αιφνιδιασμό, βρήκαμε κάποια ελεύθερα σουτ, αλλά και τα mismatch με τον Ντεσόν (Τόμας) και πετύχαμε κάποια εύκολα καλάθια».

Σημαντικό ρολό για το νικηφόρο ξεκίνημα έπαιξε και η πολύ καλή προετοιμασία της ομάδας για την πρεμιέρα: «Είχαμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία τις τελευταίες 3 μέρες για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα. Πάντα η πρεμιέρα είναι ένα δύσκολο ματς για όλες τις ομάδες. Αντιμετωπίσαμε πολύ καλά τον αντίπαλο μας από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά. Στην πρώτη περίοδο δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη. Σίγουρα αυτό το ματς αποτελεί μάθημα για τον καθέναν. Το κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτου διαφοράς μπορεί να κριθεί στο τέλος με πολύ λίγους πόντους, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη», ήταν τα λόγια του όταν ρωτήθηκε για το πόσο σημαντικό ήταν το ματς ενόψει της δύσκολης συνέχειας και το τι θα κρατήσει από την επικράτηση.

Δεν θα μπορούσε να μην σταθεί στην απόδοση του Νικ Καλάθη (21 πόντοι και 7 ασίστ) που ήταν για ακόμη μια φορά καθοριστικός, δείχνοντας τα ηγετικά του χαρακτηριστικά και στις δυο μεριές του γηπέδου: «Ο Νικ ήταν εξαιρετικός για ακόμη μια φορά. Μας βοήθησε όλους πάρα πολύ και στην επίθεση και την άμυνα. Όλα τα παιδιά έβαλαν το λιθαράκι τους για αυτή τη νίκη».

Στο τέλος αναφέρθηκε στον Τζέιμς Γκιστ για τον οποίο ήταν σίγουρος πως θα κάνει μεγάλη εμφάνιση: «Ήμουν σίγουρος πως ο Γκιστ θα έρθει προετοιμασμένος για αυτό το ματς. Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς ένιωθε, ποια ήταν τα συναισθήματα του. Όμως ήξερα ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Θέλω να του ευχηθώ να είναι υγιής και ότι καλύτερο στη συνέχεια».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News