Παναθηναϊκός: Το επιθετικό πρόβλημα και ο Κουρμπέλης
Ο Ιβάν έχει προβλήματα ενόψει Τρίπολης.
Έχοντας σε άθλια κατάσταση Βέρμπιτς, Σποράρ, ο Παναθηναϊκός υστερεί σημαντικά σε ταχύτητα ανάπτυξης και κυκλοφορίας μπάλας σε σχέση με το περσινό πρότζεκτ.
Η ομάδα παρουσιάζεται ράθυμη, άνευρη, πέρα πάντα από τα αγωνιστικά της προβλήματα αλλά τουλάχιστον είδαμε σφυγμό στον αγώνα κυπέλλου αφού για 60 λεπτά οι πράσινοι δεν ήταν κακοί.
Ειδικά λαμβάνοντας υπόψη σε πόσες αλλαγές προχώρησε ο προπονητής, με τον Δημήτρη Κουρμπέλη καλό στα μετόπισθεν.
Ο αρχηγός ήταν ο παίκτης που έκλεινε διαδρόμους και βούλωνε τρύπες με τη ικανότητα του να αμύνεται το ίδιο αποτελεσματικά σε όλες τις γραμμές άμυνας.
Φυσικά χωρίς τον Δημήτρη στο φυσικό του πεδίο, μπροστά από τα στόπερ, οι οικοδεσπότες έχασαν σημαντικά σε κυβικά και ιπποδύναμη στον άξονα, αλλά τουλάχιστον ο κάπτεν φώναξε παρών ενόψει Τρίπολης, όπως και οι Πούχατς, Βαγιαννίδης που ήταν αξιοπρεπέστατοι.
Δες ευκολότερα έγκυρες ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
Πρόσθεσε το Newspao.gr ως προτιμώμενη πηγή στο GoogleΤο ζήτημα όμως στο πρωτάθλημα είναι να σκοράρεις κι εκεί ο κόουτς ακόμα ψάχνει λύσεις.
Δημήτρης Στρατής
Παναθηναϊκός: Θα «πατήσουν» πάνω στο 60λεπτο;
Ο Παναθηναϊκός μας άρεσε στον αγώνα της Πέμπτης ως τα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Αναφερόμαστε στη νοοτροπία και στον τρόπο που προσέγγισε το ματς.
Θεωρούμε σημαντικό ότι ο οικοδεσπότης έκανε από την αρχή το παιχνίδι του, πίεσε τον αντίπαλο με στοιχεία που –ο ίδιος- θέλει να αποτελούν ναυαρχίδα στο παιχνίδι του και το αγωνιστικό του στυλ.
Άμυνα, καλύψεις, ελεγχόμενο τέμπο, μοιρασμένη επίθεση σε αρκετά πρόσωπα.
Φανερά ο στόχος του πρωτοπόρου στο αμυντικό κομμάτι ήταν να μη δώσει την διείσδυση στους προικισμένους μεσοεπιθετικούς του ΠΑΟΚ.
Η αλήθεια είναι πως Κωνσταντέλιας και Ολιβέιρα έπαιξαν καλά, αλλά παίζοντας απέναντι σε Σάρλια-Κουρμπέλη που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ άλλοτε δίπλα δίπλα.
Αν ο Σποράρ έβαζε καλύτερα το πόδι του στην πάσα του Μπερνάρ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ίσως βλέπαμε άλλο παιχνίδι, ακόμα πιο ορμητικό, αλλά τουλάχιστον είδαμε αντίδραση και θυμό μετά το 0-5 σε 180΄ που όμως δεν έφτανε ούτε για μια νίκη γοήτρου.
Θα δούμε κατά πόσο θα …πατήσουν οι πράσινοι σε αυτό το 60λεπτο ώστε να εμφανιστούν καλύτεροι στην Τρίπολη.
Δημήτρης Στρατής
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Μόουζες Ράιτ και οι επόμενες μεταγραφές
- Αλβέρτης: «Ακόμα καλύτερες μεταγραφές στον Παναθηναϊκό» - Τι απάντησε για Διαμαντίδη
- Παναθηναϊκός, Ράστοντερ: Από τις 200.000 ευρώ στα 4 εκατ. ευρώ
- Παναθηναϊκός: Το μεταγραφικό παζλ παίρνει μορφή - Τι ακολουθεί σε τρεις θέσεις
- «Πιθανή μετωπική Αλαφούζου-Μαρινάκη για την προεδρία της Super League»