Παναθηναϊκός: Τέτοιον στόπερ θες, αν τα χρήματα είναι λίγα!

Γιοβάνοβιτς: «Χάσαμε ένα ολόκληρο ημίχρονο - Ήταν το χειρότερό μας!»

Δεν πρόλαβε να γυρίσει στην ενεργό δράση ο Μπαρτ Σένκεφελντ, τραυματίστηκε και πάλι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ Β κι ένας Θεός ξέρει πότε θα τον δούμε στο χορτάρι.

Λογικά η ομάδα θα προχωρήσει σε απόκτηση στόπερ τον Ιανουάριο, όμως το ζήτημα είναι τι λεφτά μπορεί να διαθέσει για αυτόν, φανταζόμαστε ελάχιστα. Οπότε θα πας σε μια ακόμα περίπτωση λαχείου, ευχόμενος να σου βγει. Ουσιαστικά ψάχνεις παίκτη που ο χαρακτήρας του θα τον κάνει να παίζει πάνω από το επίπεδο του.

Το στοιχείο που οδηγεί τις ομάδες να πληρώνουν καλά τους σέντερ μπακ, είναι να είναι γρήγοροι κι αποτελεσματικοί στις αντιδράσεις. Να μπορούν να παίξουν άμυνα ψηλά, να έχουν ικανότητα να αντιμετωπίζουν την διαγώνια κίνηση των εξτρέμ και να μαρκάρουν στο πλάτος του γηπέδου.

Το ποδόσφαιρο του Γιοβάνοβιτς είναι απαιτητικό κι είναι δεδομένο πως δυσκολεύει αρκετά την ζωή των στόπερ.

Απαιτεί πολλές σίγουρες πάσες από τους κεντρικούς αμυντικούς, ικανότητα στο να δημιουργούν παιχνίδι και ασφαλώς να έχουν ταχύτητα για να αμυνθούν σε ψηλά μέτρα. Τομείς που ουδείς εκ των Σάρλια, Βέλεθ, Πούγγουρα μπορεί να βαθμολογηθεί πάνω από τη βάση.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News