Παναθηναϊκός: Τα 5 καλύτερα γκολ του α' γύρου! (vids)

Παναθηναϊκός: Τα 5 καλύτερα γκολ του α' γύρου! (vids)

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει την πιο παραγωγική επίθεση του πρωταθλήματος με 24 γκολ και το newspao.gr μπαίνει σε μια δύσκολη διαδικασία να διαλέξει τα 5 καλύτερα από αυτά.

Όταν έχεις παίκτες, θα έχεις ουσία, γκολ και… θέαμα! Το Τριφύλλι έχει βάλει εντυπωσιακά γκολ στο Πρωτάθλημα , ωστόσο, παρακάτω διαλέξαμε 5 από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε…

Νο 5 – Σπόραρ με Ολυμπιακό!

Ναι, ένα πέναλτι βρίσκεται στη θέση «5». Γιατί είναι το «τέλειο» πέναλτι. Γιατί εκτελέστηκε άψογα όχι στο πρώτο ημίχρονο, ούτε καν στα μέσα του δευτέρου, αλλά στο 103ο λεπτό! Γιατί ήταν ντέρμπι αιωνίων. Γιατί ο Σλοβένος που είχε χάσει ανεπανάληπτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ (κόπηκε η προσπάθειά του από τον Σωκράτη), δεν έχασε την ψυχραιμία του και διέθετε περίσσια αυτοπεποίθηση.

Γιατί ήταν ένα γκολ που κράτησε αήττητο τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα «προστατεύοντας» τη Λεωφόρο. Γιατί ο Πασχαλάκης έμεινε «άγαλμα». Γιατί ο Εμβιλά προσπάθησε να «σκάψει» στο σημείο της άσπρης βούλας… Θέλετε κι άλλα;




Νο 4 – Μάγκνουσον με Ατρόμητο!

Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών στην Ευρώπη που να έχουν προσθέσει στο ρεπερτόριό τους απευθείας εκτελέσεις φάουλ, όμως, ο Παναθηναϊκός διαθέτει μια τέτοια. Αν δεν τον γνωρίζει κανείς από πριν, θα παραξενευτεί πώς ένα παιδί ύψους 1,90 μ. δε διστάζει να πάρει την ευθύνη των απευθείας εκτελέσεων φάουλ. Το γκολ απέναντι στον Ατρόμητο σημειώθηκε στο 90+3 στη Λεωφόρο με τον Ισλανδό να σκορπίζει χαμόγελα στην εξέδρα.




Νο 3 – Τσέριν με Βόλο!

Έξι ποδοσφαιριστές είχαν περικυκλώσει το wonder kid του Παναθηναϊκού (διότι «kid» μπορεί να θεωρηθεί ακόμα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα), όμως, εκείνο εκμεταλλεύτηκε και το τελευταίο χιλιοστό του χώρου που του είχε δοθεί για να πετύχει κάτι εξαιρετικό! Θύμισε κάτι… από Μπορέλι , όταν εκείνος είχε διαπεράσει με ντρίμπλες το τοίχος της Λέγκια και είχε πραγματοποιήσει εκτέλεση για σεμινάριο!




Νο 2 – Σπόραρ με Άρη!

Αυτό το γκολ «ανεβαίνει» επικίνδυνα σε ομορφιά , αν αντιληφθεί κανείς την έννοια του «αυτοματισμού». Οι δύο Σλοβένοι (Βέρμπιτς, Σπόραρ) συνδέθηκαν… με κλειστά μάτια. Ο Βέρμπιτς γνώριζε εξ αρχής πού πρέπει να στείλει τη μπάλα, ο Σπόραρ παρότι είναι από τους παίκτες που «γεμίζουν» το μάτι του αντιπάλου, πέρασε απαρατήρητος από την άμυνα των Θεσσαλονικιών και το γκολ… νίκης, κάπως έτσι, επετεύχθη στο 90ό λεπτό!




Νο 1 – Αϊτόρ με ΠΑΟΚ!

Ακόμα και σήμερα βλέπουμε ξανά σε επανάληψη την αδιανόητη έμπνευση του Πέρεθ και αυτή τη μακρινή μεταβίβαση «διαβήτης» στον Αϊτόρ. Ο τελευταίος δεν πλάσαρε απέναντι στον Κοτάρσκι αλλά με θάρρος ντρίμπλαρε μπροστά στον τερματοφύλακα των «ασπρόμαυρων» και κάπως έτσι, το Τριφύλλι ισοφάρισε απέναντι σε μια καλά οργανωμένη άμυνα. Στο γκολ έχει συμμετοχή και ο προπονητής που εντόπισε την αδυναμία της ομάδας του Λουτσέσκου.



Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News